Palamedes - Δωρεάν Ελληνικό Τάβλι (πόρτες-πλακωτό-φεύγα), το καλύτερο στον κόσμο!

Δωρεάν Ελληνικό Τάβλι (πόρτες-πλακωτό-φεύγα)



Ο Νικόλαος Παπαχρήστου, είναι ο Έλληνας δημιουργός που βρίσκεται πίσω από το καλύτερο ηλεκτρονικό παιχνίδι τάβλι στον κόσμο για το 2011 και το 2015 , το οποίο ονομάζεται Παλαμήδης (Palamedes) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο δύο φορές παρακαλώ!


Δωρεάν Ελληνικό Τάβλι (πόρτες-πλακωτό-φεύγα)
Εικόνα από το περιβάλλον του Palamedes


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το διάστημα από 18 έως 26 Νοεμβρίου 2011 διεξήχθη στο Τίλμπουργκ της Ολλανδίας ο 16ος ετήσιος διαγωνισμός επιτραπέζιων παιχνιδιών, αλλιώς γνωστός και ως ολυμπιάδα προγραμμάτων παιχνιδιών. Το πρόγραμμα «Παλαμήδης» που αναπτύχθηκε στην  ερευνητική ομάδα Τεχνητής Νοημοσύνης του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από τον κ. Νικόλαο Παπαχρήστου, υποψήφιο διδάκτορα και υπό την επίβλεψη του Επίκ. Καθηγητή κ. Ιωάννη Ρεφανίδη, κατάφερε να νικήσει τους αντιπάλους του και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην πρώτη συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Εν συνεχεία, ο Παλαμήδης είχε όρεξη και πάλι για πρωτιά, όπου το 2015 στον ίδιο θεσμό της ολυμπιάδας, η οποία διεξήχθη στο Λέιντεν της Ολλανδίας, το διάστημα από 30 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2015, όπου και εκεί βέβαια αναδείχτηκε το καλύτερο Τάβλι στον κόσμο!


Δωρεάν Ελληνικό Τάβλι (πόρτες-πλακωτό-φεύγα)
Bgblitz (αριστερά) εναντίον Palamedes (δεξιά)


Ειδικότερα, ο Παλαμήδης νίκησε το πρόγραμμα GNU Backgammon, το οποίο είχε στο παρελθόν κερδίσει μια φορά το χρυσό και τέσσερις φορές το αργυρό μετάλλιο, καθώς και το πρόγραμμα BGBlitz, το οποίο στο παρελθόν κατέκτησε τρεις φορές το χρυσό και μια φορά το αργυρό μετάλλιο.


Δωρεάν Ελληνικό Τάβλι (πόρτες-πλακωτό-φεύγα)
Και το Χρυσό μετάλλιο Στον Νικόλαο Παπαχρήστου και το Palamedes!


Ο Παλαμήδης είναι το μόνο πρόγραμμα για τάβλι που υποστηρίζει μια πληθώρα παραλλαγών. Εκτός από τα παραδοσιακά Πόρτες, Πλακωτό και Φεύγα, μπορούν να παιχτούν και τα narde, nackgammon, hypergammon και takhteh. Η λίστα των παραλλαγών εμπλουτίζεται συνεχώς. Εμείς, σας έχουμε έτοιμο το παιχνίδι για κατέβασμα και φυσικά εντελώς δωρεάν.
Τελευταία, προστέθηκε ο Palamedes και σε έκδοση για λειτουργικά Android. θα το βρείτε στο download link στο τέλος του άρθρου.

Δωρεάν Ελληνικό Τάβλι (πόρτες-πλακωτό-φεύγα)
Ο Έλληνας δημιουργός και παγκόσμιος πρωταθλητής Νικόλαος Παπαχρήστου, ποζάρει με το χρυσό μετάλλιο από το πρωτάθλημα που έγινε στο Λέιντεν της Ολλανδίας, το διάστημα από 30 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2015.

Έκδοση: 0.47a 
Μέγεθος: 5.9 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Android
Κατασκευαστής: Νικόλαος Παπαχρήστου
Πηγή: http://ai.uom.gr/nikpapa/Palamedes/el/
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram