Planefinder - Online εφαρμογή που δείχνει σε πραγματικό χρόνο όλες τις πτήσεις

Σε πραγματικό χρόνο όλες οι πτήσεις των αεροπλάνων


Το Planefinder είναι μια εξαιρετική online εφαρμογή, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε όλες τις πτήσεις των αεροπλάνων παγκοσμίως και σε πραγματικό χρόνο! Είναι απίστευτο όταν βλέπετε μαζεμένες όλες τις πτήσεις, μιλάμε για πραγματικό μποτιλιάρισμα στον αέρα. Εντόπισα πάνω απο 13.000 αεροπλάνα να πετάνε ταυτόχρονα προς όλα τα σημεία της Γης. 

Μέσα από το planefinder, μπορούμε να βλέπουμε τη κίνηση των αεροσκαφών σε πραγματικό χρόνο και όταν επιλέξουμε ένα αεροπλάνο με το ποντίκι μας,  βλέπουμε σε φωτογραφία το αεροσκάφος, ενημερωνόμαστε για τη πτήση, με πόση ταχύτητα ταξιδεύει, ποιος είναι ο προορισμός και πόσα χιλιόμετρα απομένουν. Πραγματικά αξίζει της προσοχής μας!

σ.σ: Για να τεστάρω την ακρίβεια της εφαρμογής, περίμενα να εμφανιστεί ένα αεροπλάνο που να προσγειώνεται Θεσσαλονίκη. Μετά από λίγη ώρα, εντόπισα ένα που ερχόταν από Γερμανία και σοκαρίστηκα από την ακρίβεια της θέσης του αεροσκάφους στο χάρτη με τη πραγματικότητα. Περνούσε ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου και στο χάρτη το ίδιο! Αξίζει να σημειωθεί πως για να δούμε το αεροσκάφος και να το καταλάβουμε, πρέπει να πετάει αρκετά χαμηλά (γύρω στα 1000 με 2000 μέτρα). 

• Επισκεφτείτε την εφαρμογή ► PlaneFinder (αεροπλάνα σε πραγματικό χρόνο)

Πηγή: planefinder.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram