CSVPad - Ανοίξτε και επεξεργαστείτε αρχεία CSV

Επεξεργασία αρχείων CSV



Τα αρχεία τύπου CSV τα συναντάμε πολύ συχνά όταν θέλουμε να εξάγουμε από ένα κινητό τηλέφωνο τις επαφές μας. Συνήθως το αρχείο αυτό είναι μορφή CSV. Το CSVPad είναι ένας δωρεάν και ανοικτού κώδικα απλός επεξεργαστής αρχείων CSV που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε και να επεξεργαστείτε τα δεδομένα του.

Μπορείτε να προσθέσετε ή να καταργήσετε γραμμές και στήλες και γενικά να επεξεργαστείτε πλήρως ένα τέτοιο αρχείο.  Επιπλέον, το πρόγραμμα μπορεί να εξάγει τα δεδομένα σας σε HTML, σε .ods, δηλαδή αρχεία υπολογιστικού φύλλου του Libre Office, σε Excel και XML μορφή.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα είναι portable, δηλαδή δεν χρειάζεται εγκατάσταση στον υπολογιστή μας. Το κατεβάζουμε και το τρέχουμε αμέσως. Επίσης, εκτός από Windows, διατίθεται σε έκδοση και για Linux λειτουργικά συστήματα

Ας δώσουμε όμως και έναν γενικό ορισμό των CSV αρχείων:

Στην ουσία είναι αρχεία που περιέχουν μέσα τους δεδομένα υπό μορφή Excel, δηλαδή περιέχουν πολλαπλά πεδία με μία ή περισσότερες τιμές για κάθε τέτοιο πεδίο, όπως συμβαίνει με έναν πίνακα excel πχ με πολλαπλές στήλες και γραμμές.

Το csv είναι τα αρχικά των λέξεων Comma Separated Values που υποδηλώνει στην ουσία μία σειρά μεταβλητών με τιμές μέσα τους, χωρισμένες απλά με ένα κόμμα.

Η διαφορά csv με xls (αρχεία Excel), είναι απλή:


Τα csv αρχεία σώζονται ως κανονικό κείμενο σε ansi μορφή, διαχωρίζοντας τα δεδομένα των πεδίων απλά με ένα κόμμα και μπορείτε να τα επεξεργαστείτε ακόμα και με έναν απλό text editor. Δεν κρατάνε μορφοποιήσεις (χρώματα, bold, κλπ), παρά μόνο τα δεδομένα.

Ενώ τα xls σώζονται σε δυαδική μορφή binary, κρατώντας μέσα τους και όλες τις μορφοποιήσεις, αλλά μπορείτε να τα επεξεργαστείτε μόνο με ειδικό πρόγραμμα για τέτοια αρχεία.

Έκδοση: 1.2
Μέγεθος: 821 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux
Κατασκευαστής: TrustFm.net
Πηγή: TrustFm.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram