CodeCompat - Μάθε να προγραμματίζεις παίζοντας ένα παιχνίδι

Μάθε προγραμματισμό παίζοντας ένα παιχνίδι


Μήπως στο άκουσμα της λέξης «προγραμματισμός», ενθουσιάζεσαι αλλά σου φαίνεται βουνό η βαρετό να κάτσει κάποιος να μάθει να προγραμματίζει; Πλέον, τέτοιου είδους δικαιολογίες δεν είναι πιστευτές, διότι πολύ απλά ήρθε το CodeCombat

Σημείωση: Υπάρχει και το Scratch, ρίξε μια ματιά!

To CodeCombat είναι μια εφαρμογή εκμάθησης αρχών προγραμματισμού που εισάγουν τον ενδιαφερόμενο στις βασικές αρχές της Python, JavaScript, C++, Java, και Lua. Είναι μια εφαρμογή που δίνει έμφαση στο παιχνίδι, πράγμα που το καθιστά κατάλληλο για νεανικό κοινό. Αν σου αρέσουν τα παιχνίδια RPG με γραφικά και καρτούν φαντασίας, σίγουρα θα το απολαύσεις.

CodeCompat - Μάθε προγραμματισμό παίζοντας παιχνίδι

Το CodeCombat αρχίζει ομαλά την μάθηση του προγραμματισμού, κατάλληλο για παίκτες που δεν έχουν εμπειρία κώδικα. Όσο ο παίκτης προχωρά, όλο και πιο σύνθετες έννοιες του προγραμματισμού καλούν τον χρήστη να τις διεκπεραιώσει.

Έχει γίνει και μια προσπάθεια ελληνικής μετάφρασης της όλης διαδικασίας, στο μενού θα δείτε πολλά πράγματα μεταφρασμένα στα Ελληνικά.

Δεν χρειάζεται κανένα κατέβασμα στο υπολογιστή σου. Απλά, σου συνιστώ να κάνεις εγγραφή στο site του παιχνιδιού για να «σώζεται» η πρόοδός σου. Ρίξε μια ματιά, αξίζει.

Στο download link που ακολουθεί, θα μεταφερθείς στην επίσημη σελίδα του CodeCombat.

Κατασκευαστής: CodeCombat
Πηγή: codecombat.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal