Δωρεάν βιβλίο: «Δημιουργώ παιχνίδια στο Scratch»


Το «Δημιουργώ παιχνίδι στο Scratch» είναι ένα δωρεάν βιβλίο σε μορφή e-book το οποίο αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για μικρούς αλλά και για μεγάλους ώστε να μπουν στον κόσμο και την φιλοσοφία του προγραμματισμού με τον πιο ανώδυνο τρόπο.

Όπως μας περιγράφετε από το εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου:

Το παρόν βιβλίο είναι γραμμένο από φοιτητές και απευθύνεται σε εσάς, στους μαθητές των ελληνικών σχολείων που ψάχνουν τρόπους για να ανακαλύψουν τη δημιουργικότητά τους, να διασκεδάσουν μαθαίνοντας, να δημιουργήσουν τα δικά τους αυθεντικά προϊόντα, να ανακαλύψουν τον κόσμο της πληροφορικής, να «κατασκευάσουν» τη δική τους τεχνολογία, τα δικά τους παιχνίδια!
Οπλίστε τον εαυτό σας με υπομονή, μεθοδικότητα και μεράκι και παίξτε με τα παραδείγματα του τελευταίου κεφαλαίου για να δείτε πόσο εντυπωσιακές είναι οι δεξιότητες που θα αποκτήσετε στο τέλος της μελέτης σας. Συμμαθητές σας από όλο τον κόσμο τα έχουν καταφέρει περίφημα, πολλές φορές εντυπωσιάζοντας ακόμη και τους πιο έμπειρους προγραμματιστές μεγάλων εταιριών λογισμικού. Είναι στο χέρι σας (κυριολεκτικά και μεταφορικά)!

Εκτός του βιβλίου, στο download link που σας δίνουμε θα μπορέσετε να κατεβάσετε σε συμπιεσμένη μορφή μερικά παραδείγματα, αλλά και να μεταβείτε στη σελίδα με τα βίντεο-οδηγούς στα ελληνικά που έχουν δημιουργήσει Έλληνες για την καλύτερη κατανόηση του Scratch. Επίσης και πολύ σημαντικό είναι να κατεβάσετε το PDF με οδηγίες χρήσης από το περιβάλλον του Scratch αλλά και να επισκεφτείτε την σελίδα με χρήσιμους συνδέσμους.
Τέλος. να αναφέρω ότι η ιστοσελίδα ScratchPlay που δημιουργήθηκε γιαυτό τον σκοπό έχει όλα τα εφόδια για να μελετήσετε online τα μαθήματα προγραμματισμού σε Scratch.  Σας εύχομαι καλή μελέτη.

Είδος Αρχείου: PDF, DocX, Doc
Μέγεθος: 35 ΜΒ
Σελίδες: 187
Συγγραφική ομάδα: 64 Μαθητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πηγή: scratchplay.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: