1821 ''Αγώνας για την Ελευθερία'' - Δωρεάν ελληνικό παιχνίδι για την Επανάσταση

δωρεάν ελληνικό παιχνίδι για την ελληνική επανάσταση


H icehole (Ελληνική Εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών) εδώ και αρκετά χρόνια που δημιούργησε το Ελληνικό παιχνίδι για υπολογιστές  «1821 ''Αγώνας για την Ελευθερία''» αποφάσισε να το διαθέσει εντελώς δωρεάν.
Είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που βάζει τον παίκτη αντιμέτωπο με την πρόκλησή του να οδηγήσει την επαναστατημένη Ελλάδα στην απελευθέρωση.
Σαν υπεύθυνος για την διαχείριση και την αξιοποίηση των λιγοστών στρατιωτικών και οικονομικών πόρων της χώρας, θα κληθεί να λάβει αποφάσεις και να πραγματοποιήσει ενέργειες που μπορεί να αλλάξουν την ιστορία προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο.
Αξίζει να δοκιμάσετε το συγκεκριμένο παιχνίδι που είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια Ελλήνων προγραμματιστών.
Περιττό να σας πούμε ότι το παιχνίδι υποστηρίζει πλήρως την Ελληνική γλώσσα!

Σημαντικό: Στα Windows 10 το παιχνίδι δεν παίζει. Δοκιμάσαμε όλους τους τρόπους συμβατότητας ανεπιτυχώς. Μέχρι τα Windows 8.1 παίζει κανονικά. Όσοι λοιπόν έχετε Windows 10, ο μόνος τρόπος για να το τρέξετε είναι μέσω εικονική μηχανής.

Update: Ο αναγνώστης του site μας, Σπύρο Τσιλινίκος, μας επιβεβαίωσε πως με μια τρίτη εφαρμογή που δοκίμασε ο ίδιος, κατάφερε να «τρέξει» το παιχνίδι στα Windows 10 χωρίς πρόβλημα. Ακολουθούν οι οδηγίες όπως μας τις μετέφερε ο ίδιος:

Οδηγίες: 

Υπάρχει ένα προγραμματάκι που το λένε dgVoodoo που λειτουργεί ως επιταχυντής γραφικών για παλιά παιχνίδια. Η διαδικασία είναι ως εξής:

• Αφού κατεβάσουμε και εγκαταστήσουμε το παιχνίδια, κατεβάζουμε το dgVoodoo από εδώ, και την έκδοση 2.63.
• Παίρνουμε το αρχείο dgVoodooCpl.exe και το κάνουμε copy paste στο φάκελο εγκατάστασης του 1821.
• Στη συνέχεια ανοίγουμε το dgVoodooCpl.exe με διπλό κλικ και πάμε στη καρτέλα με όνομα «directx» όπου βάζουμε το «resolution» (ανάλογα με την οθόνη μας) και κάνουμε uncheck το κουτάκι «dgvoodoo watermark» και τέλος πατάμε «apply».
• Τώρα, πηγαίνουμε στο φάκελο που εγκαταστάθηκε το dgvoodoo, και θα δούμε δύο φακέλους «3DFX» και «MS», ανοίγουμε το MS και κάνουμε copy paste ό,τι υπάρχει εκεί και το επικολλούμε στο φάκελο εγκατάστασης (installation folder) του 1821. Τέλος, πατάμε το .exe του 1821 με δικαιώματα διαχειριστή και ξεκινάει το παιχνίδι κανονικότατα.

Υπόψιν, πως με αυτό τον τρόπο, δεν μπορούν να παίξουν τα intro βίντεο του παιχνιδιού. Μικρό κακό αν αναλογιστείς πως μέχρι τώρα δεν έπαιζε καθόλου το παιχνίδι στα Windows 10.

Σημαντική Ανακοίνωση: Οι δημιουργοί του παιχνιδιού αποφάσισαν να κάνουν ένα update, μια επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, που θα λύνει όλα τα προβλήματα και επίσης θα τρέχει σε MacOS και Linux. Οπότε μείνετε συντονισμένοι και ας ελπίσουμε πως θα γίνει σύντομα!  


Έκδοση: -
Μέγεθος: 137 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 και κάτω
Κατασκευαστής: icehole
Πηγή: 1821game.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram