«1821: Αγώνας για την Ελευθερία» - Δωρεάν ελληνικό παιχνίδι για την Ελληνική Επανάσταση του 1821

δωρεάν ελληνικό παιχνίδι για την ελληνική επανάσταση


H icehole (Ελληνική Εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών), εδώ και αρκετά χρόνια (2001) που δημιούργησε το Ελληνικό παιχνίδι για υπολογιστές  «1821 «Αγώνας για την Ελευθερία», αποφάσισε να το διαθέσει εντελώς δωρεάν για όλους.

Λίγα λόγια για το παιχνίδι 

Το  «1821 «Αγώνας για την Ελευθερία» είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που βάζει τον παίκτη αντιμέτωπο με την πρόκληση να οδηγήσει την επαναστατημένη Ελλάδα στην απελευθέρωση. Ως υπεύθυνος για την διαχείριση και την αξιοποίηση των λιγοστών στρατιωτικών και οικονομικών πόρων της χώρας, θα κληθεί να λάβει αποφάσεις και να πραγματοποιήσει ενέργειες που μπορεί να αλλάξουν την ιστορία προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο.

Τα μέσα που έχει στη διάθεσή του ο παίκτης είναι πολλά: στρατοί, στόλοι, οπλαρχηγοί, ναύαρχοι, πυρπολητές, εισοδήματα τακτικά και έκτακτα, φιλέλληνες, Ευρωπαϊκή βοήθεια και πολλά άλλα. Πολλές είναι και οι διάφορες δυνατότητες που του παρέχονται: εφοδιασμός, εκπαίδευση και στρατολόγηση στρατιωτικών σωμάτων, αγορά και ναυπήγηση πλοίων, τακτική κλεφτοπόλεμου και καμένης γης, λεηλασία, πολιορκίες, έφοδοι κτλ.

Παρ' όλα αυτά, ο παίκτης θα χρειαστεί να επιστρατεύσει τις καλύτερες στρατηγικές του ικανότητες για να πετύχει το σκοπό του. Εκτός από την συντριπτική υπεροπλία των Τούρκων και τη δική του ανεπάρκεια σε μέσα και χρήματα, θα βρεθεί αντιμέτωπος και με το χρόνο, καθώς οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν τη συνέχιση του πολέμου απ' άπειρον και κάποια στιγμή θα επιβάλουν ανακωχή. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μπορεί ποτέ να είναι εντελώς σίγουρος για την πίστη κάποιων οπλαρχηγών του, που μπορεί να πάρουν τα όπλα εναντίον του ξεκινώντας έναν εμφύλιο πόλεμο. 

Αξίζει να δοκιμάσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι που είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια Ελλήνων προγραμματιστών. Περιττό να αναφέρουμε ότι το παιχνίδι υποστηρίζει πλήρως την Ελληνική γλώσσα!

Σημαντικό: Στα Windows 10 το παιχνίδι μέχρι πρόσφατα δεν έπαιζε. Η εταιρία προέβη σε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία πλέον μπορείς να παίξεις κανονικά το παιχνίδι στα Windows 10, αρκεί να κατεβάσεις τα επιπλέον αρχεία που δίνει στο download link που θα δεις στο τέλος του άρθρου.
Μέσα στο φάκελο που θα κατεβάσεις, σου δίνονται οι οδηγίες για το τι πρέπει να κάνεις με αυτά τα αρχεία, αφού εγκαταστήσεις πρώτα το παιχνίδι. 

Επίσης, στο ίδιο link, θα βρεις και ένα PDF με οδηγίες στρατηγικής για όσους δυσκολευτούν με το παιχνίδι. Αξίζει να αναφέρουμε πως κατεβάζοντας το παιχνίδι, υπάρχει ελληνικό manual για το πως παίζεται! Δεν μπορείς να πεις, ολοκληρωμένη βοήθεια από τους δημιουργούς! 

Σας εύχομαι καλό παιχνίδι!

Έκδοση: -
Μέγεθος: 137 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 και κάτω
Κατασκευαστής: icehole
Πηγή: 1821game.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal