File Shredder - Διαγραφή αρχείων δίχως επιστροφή

Διαγραφή αρχείων δίχως επιστροφή



Ενώ υπάρχει το Recuva ή το Copy cat, με τα οποία μπορούμε να επαναφέρουμε διαγραμμένα αρχεία από τον υπολογιστή μας ή από οποιοδήποτε αποθηκευτικό μέσο, είναι κάποιοι που αποζητούν την πλήρη διαγραφή των αρχείων τους χωρίς δυνατότητα επαναφοράς.
 Στον αντίποδα λοιπόν, ο File Shredder είναι μία δωρεάν εφαρμογή με την οποία μπορούμε να διαγράψουμε τα προσωπικά μας αρχεία ή φακέλους, καθιστώντας την επαναφορά τους δύσκολη έως αδύνατη!

Τώρα θα μου πείτε, και που θα το χρησιμοποιήσω εγώ αυτό; Μια απλή απάντηση είναι ότι αν θέλουμε να πουλήσουμε ή να πετάξουμε τον παλιό μας σκληρό δίσκο, με το File Shredder δεν θα έχετε φόβο μήπως κάποιος ανακτήσει τα αρχεία σας.

Μέσα σε όλα, υπάρχει και η επιλογή «Shred Free Disk space», όπου επιλέγοντας αυτή τη λειτουργία θα διαγράψουμε τον ελεύθερο χώρο όλου του δίσκου. Για να γίνω πιο κατανοητός, αυτή η επιλογή είναι πολύ χρήσιμη όταν μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε τον κανονικό τρόπο απεγκατάστασης προγραμμάτων μέσα από τα Windows ή τη διαγραφή αρχείων. Δηλαδή αν θέλουμε τα αρχεία που έχουμε διαγράψει τον προηγούμενο καιρό να μην μπορούν να ανακτηθούν, αυτή η επιλογή μπορεί να το κάνει! 

σ.σ: Το πρόγραμμα αν και έχει να αναβαθμιστεί πολλά χρόνια, παραμένει εύχρηστο ακόμα και σε περιβάλλον Windows 11. 

Έκδοση: 2.5.5.57
Μέγεθος: 2.2 MB 
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: fileshredder.org
Πηγή: fileshredder.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram