CCleaner - Το δημοφιλέστερο καθαριστικό για τον υπολογιστή και το κινητό

Δωρεάν λογισμικό για να έχετε ένα καθαρό υπολογιστή και μια πεντακάθαρη Android συσκευή


Δεν προλαβαίνουμε να ανανεώνουμε τις εκδόσεις του CCleaner και να σου ακόμα μία νέα έκδοση. Σχεδόν κάθε μήνα έχουμε και από μία έκδοση. Αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι. To CCleaner έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του υπολογιστικού μου συστήματος και πιστεύω των περισσοτέρων οι οποίοι σέβονται τον εαυτό τους αλλά και το μηχάνημα που λέγεται υπολογιστής. 

Όπως γνωρίζουμε αλλά τα λέμε και σε αυτούς που δε γνωρίζουν, το CCleaner είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για υπολογιστές, διαθέσιμο σε Windows, MacOS και για Android για κινητά τηλέφωνα, με το οποίο καθαρίζουμε τη συσκευή μας από περιττά αρχεία που συσσωρεύονται κατά το πέρασμα του χρόνου. Αυτή είναι η βασική του λειτουργία ενώ περιέχει και ένα σωρό άλλα χρήσιμα εργαλεία, όπως την αφαίρεση των κωδικών από sites που είμαστε εγγεγραμμένοι.

Εκτός από το συνηθισμένο καθαρισμό από περιττά αρχεία του υπολογιστή μας, μας άρεσε και η επιλογή της υπηρεσίας drive wiper. Θα το βρεις στα ελληνικά ως καθαριστή δίσκου στο πρόγραμμα.
Το Drive wiper αναλαμβάνει να καθαρίσει τον ελεύθερο χώρο του σκληρού μας δίσκου που  θα επιλέξουμε, αλλά υπάρχει και η επιλογή καθαρισμού όλων των δεδομένων του σκληρού μας δίσκου (δεν συνιστάται).
Υπάρχουν 4 επιλογές καθαρισμού: Καθαρισμός με ένα πέρασμα, με 3 περάσματα, με 7 περάσματα και τέλος με 35 περάσματα. Σκέψου, αν το σπίτι σου το σφουγγάριζες σε μια μέρα 35 φορές πως θα φαινόταν ε;


Επιπλέον, από τα νέα χαρακτηριστικά είναι ο «Έλεγχος Λειτουργίας», που με ένα κλικ κάνουμε άμεσα τις ενέργειες καθαρισμού και με συνοπτικές διαδικασίες θα έχουμε έναν πεντακάθαρο υπολογιστή.  Βέβαια, παραμένει ο παλιός τρόπος που πλέον ονομάζεται «Προσαρμοσμένος καθαρισμός», όπου σε αυτή την περίπτωση επιλέγουμε χειροκίνητα τι θα καθαρίσουμε.

Σε κάθε νέα έκδοση του CCcleaner μπορείτε να διαβάζετε τις προσθήκες που έγιναν κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο.
Στο download link που σας δίνουμε, θα μεταφερθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος για να κατεβάσετε τις προαναφερθείσες εκδόσεις.


Έκδοση: 6.23
Μέγεθος: 79.8 MB (PC) - 50 MB (Android)
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Android / MacOS
Κατασκευαστής: piriform.com 
Πηγή: piriform.com
Συντάκτης του άρθρου:Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal