[How to]: Διαγραφή των αποθηκευμένων κωδικών από Websites και υπηρεσίες που είμαι εγγεγραμμένος

πως διαγράφω αποθηκευμένους κωδικούς από Websites


Πρόσφατα, κάποιος χρήστης του site μας, εξέφρασε την απορία και την επιφυλακτικότητά του και με ρώτησε, για ποιον λόγο να αποθηκεύονται όλοι οι κωδικοί που χρησιμοποιούμε στον υπολογιστή μας. Όπως για παράδειγμα, οι Κωδικοί WiFi, του Facebook, Paypal, e-banking, κωδικοί τους οποίους χρησιμοποιούμε για διάφορα Forums που είμαστε εγγεγραμμένοι, για το email μας κ.ο.κ.

Φυσικά, του απάντησα ότι αυτό γίνεται για δική μας διευκόλυνση, ώστε να μην χρειάζεται να θυμόμαστε συνεχώς όλους τους κωδικούς. Βέβαια, υπάρχει η επιλογή να μην δεχτούμε να αποθηκεύονται οι κωδικοί, διότι στις περισσότερες υπηρεσίες που κάνουμε εγγραφή, ερωτόμαστε αν θέλουμε να αποθηκευτούν.

Αλλά σε αυτή την ερώτηση, αν απαντήσουμε ναι, δηλαδή να αποθηκεύονται, δεν θα επανέλθει η υπηρεσία με το ίδιο ερώτημα. Αν απαντήσουμε όχι, τότε κάθε φορά που θα θέλουμε να συνδεθούμε, θα μας ζητάει τον κωδικό πρόσβασης.

Εμείς, θα δούμε πως μπορούμε εύκολα να διαγράψουμε όλους τους κωδικούς που έχουμε αποθηκεύσει σε διάφορες υπηρεσίες, με λίγα μόνο κλικ μέσω του γνωστού προγράμματος καθαρισμού του PC, το Ccleaner. Όσοι δεν το έχετε κατεβάσει στον υπολογιστή σας, πρέπει να το κάνετε, διότι είναι ένα απαραίτητο λογισμικό για κάθε υπολογιστή που «τρέχει» Windows.

Πως διαγράφω τους αποθηκευμένους κωδικούς
Αφού ανοίξουμε το Ccleaner, το πρώτο παράθυρο που θα δούμε είναι αυτό που μας ζητάει να κάνουμε ανάλυση του υπολογιστή ώστε να μας εμφανίσει όλα τα προς διαγραφή περιττά αρχεία. Υπάρχουν κάποια προεπιλεγμένα κουτάκια και κάποια όχι. Οι αποθηκευμένοι κωδικοί φυσικά δεν είναι επιλεγμένοι αλλά μπορούμε να το επιλέξουμε χειροκίνητα. Δείτε το παρακάτω Screenshot για να καταλάβετε τι λέω:




Αφού το επιλέξουμε το κουτάκι με τους αποθηκευμένους κωδικούς, και συνεχίσουμε τον καθαρισμό του PC, όλοι οι αποθηκευμένοι κωδικοί που έχουμε στον υπολογιστή μας και χρησιμοποιούμε θα διαγραφούν! Προσοχή όμως, να τους θυμάστε ή να τους έχετε γράψει κάπου, διότι μετά δεν θα μπορείτε να τους επαναφέρετε.

Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμος αυτός ο οδηγός.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus