Defraggler - Ανασυγκρότησε τους σκληρούς δίσκους για ταχύτερο υπολογιστή

Δωρεάν ανασυγκρότηση σκληρών δίσκων
Χρησιμοποίησε τη δωρεάν εφαρμογή Defraggler (από την εταιρία που έβγαλε το διάσημο ccleaner) για να ανασυγκροτήσεις ολόκληρο τον σκληρό σου δίσκο, ή μεμονωμένα αρχεία αυτού - μοναδικό στο είδος του.

Γιατί όμως να κάνουμε ανασυγκρότηση;

Η ανασυγκρότηση του δίσκου (disk defragmentation) είναι μια διαδικασία που βοηθά στη βελτίωση της απόδοσης του σκληρού δίσκου ενός υπολογιστή. Όταν αποθηκεύουμε αρχεία στο σκληρό δίσκο, αυτά «σπάνε» σε μικρά τμήματα και αποθηκεύονται σε διαφορετικές τοποθεσίες στο δίσκο. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα τμήματα μπορεί να μετακινηθούν και να αποθηκευθούν σε διαφορετικές τοποθεσίες, δημιουργώντας «κενά» στο δίσκο.

Η ανασυγκρότηση του δίσκου λειτουργεί συνδέοντας τα μικρά τμήματα αρχείων που είναι διασπαρμένα σε διάφορες θέσεις στο δίσκο και τοποθετώντας τα συνεχόμενα σε μια σειρά στον δίσκο. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής των αρχείων, καθώς ο υπολογιστής μπορεί να προσπελαύνει τα αρχεία με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύγχρονα λειτουργικά συστήματα, όπως τα Windows 10 και 11, η ανασυγκρότηση του δίσκου εκτελείται αυτόματα από τον υπολογιστή, χωρίς την ανάγκη για επέμβαση από τον χρήστη. Ωστόσο, η ανασυγκρότηση του δίσκου μπορεί να είναι χρήσιμη εάν ο χρήστης έχει εγκαταστήσει πολλά και μεγάλα αρχεία στον σκληρό δίσκο του ή εάν έχει διαγράψει μεγάλο όγκο δεδομένων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ανασυγκρότηση του δίσκου μπορεί να απαιτήσει αρκετό χρόνο, ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων που πρέπει να επεξεργαστεί. Για αυτόν τον λόγο, είναι προτιμότερο να εκτελείται κατά βάση σε χρόνους αδράνειας του υπολογιστή ή να προγραμματίζεται για να εκτελείται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο Defraggler, υποστηρίζονται NTFS και FAT32 συστήματα αρχείων ενώ υπάρχει και portable έκδοση, χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση το πρόγραμμα στον υπολογιστή μας. Επίσης, το μενού στο περιβάλλον εργασίας έχει μεταφραστεί στην Ελληνική γλώσσα. 

Σημαντικό: Να αναφέρουμε ότι σε SSD δίσκους δεν προτείνεται η ανασυγκρότηση. Ούτως η άλλως, τα Windows, έχουν απενεργοποιημένη την επιλογή ανασυγκρότησης σε SSD δίσκους.

Έκδοση: 2.22.995
Μέγεθος: 7.12 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: piriform.com
Πηγή: piriform.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal