Calibre - Δωρεάν πρόγραμμα διαχείρισης ηλεκτρονικών βιβλίων

Δωρεάν πρόγραμμα διαχείρισης ηλεκτρονικών βιβλίων

Το Calibre είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα λογισμικό που έχει εξελιχθεί σε μια απαραίτητη εφαρμογή για τους λάτρεις της ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που σου επιτρέπει να οργανώσεις, μετατρέψεις, και να διαχειριστείς την ψηφιακή σου βιβλιοθήκη με άνεση και ευκολία.

Το Calibre υποστηρίζει διαφορετικές μορφές αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των ePub, PDF, MOBI, και πολλών άλλων, κάτι που το καθιστά ιδανικό για τη διαχείριση ψηφιακών βιβλίων από διάφορες πηγές.

Μια από τις βασικές λειτουργίες του Calibre είναι η μετατροπή των βιβλίων από μία μορφή σε μία άλλη, επιτρέποντάς σε να διαβάζεις τα αγαπημένα σου βιβλία σε οποιαδήποτε συσκευή. Δες ένα Demo της εφαρμογής για να το κατανοήσεις καλύτερα.

Το Calibre διαθέτει επίσης προηγμένες επιλογές οργάνωσης, όπως τα μεταδεδομένα (metadata) των βιβλίων, τα οποία μπορούν να ληφθούν αυτόματα από το διαδίκτυο.

Στο Download link που σoυ δίνω στο τέλος του άρθρου, θα μεταφερθείς στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος για να επιλέξεις την έκδοση που θέλεις ανάλογα το λειτουργικό σύστημα που διαθέτεις. Ύπάρχουν εκδόσεις για Windows, Mac και Linux λειτουργικά συστήματα, ενώ υπάρχει και μια Portable έκδοση για χρησιμοποίηση σε κάποιο φλασάκι χωρίς να χρειάζεται να την εγκαταστήσουμε.

σ.σ: Αν χρησιμοποιείς Windows 7 ή Windows Vista, είναι προτιμότερο να κατεβάσεεις την 3.48.0 έκδοση, που είναι και προγενέστερη. Με αυτή την έκδοση δε θα έχεις προβλήματα συμβατότητας.

Έκδοση: 6.29.0
Μέγεθος: 152 MB 
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Mac
Κατασκευαστής: Kovid Goyal 
Πηγή: calibre-ebook.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal