Γλώσσα Γ΄& Δ΄ Δημοτικού - Δωρεάν εκπαιδευτικό λογισμικό

δωρεάν βοηθητικό λογισμικό για την γλώσσα στη Γ και Δ δημοτικού


Ένα δωρεάν εκπαιδευτικό λογισμικό σε μορφή Flash που μας προσφέρει το παιδαγωγικό ινστιτούτο του υπουργείου παιδείας και αφορά την Γλώσσα Γ΄& Δ΄ Δημοτικού.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες οι οποίες είναι:

  • Γνωρίζοντας τη χώρα μου, 
  • Εργασία, 
  • Παιχνίδια του κόσμου και 
  • Ιστορία της γραφής. 

Κάθε ενότητα διαθέτει ευχάριστο περιβάλλον εργασίας αφού παρουσιάζεται με κινούμενα σχέδια και αφήγηση όπου "κερδίζει" άμεσα τον ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων και κάνει την εκπαίδευση εύκολη υπόθεση.  Πέρα από τις Ενότητες, υπάρχει το Εργαστήριο μέσω του οποίου μπορούμε να δημιουργήσουμε κάρτες, ημερολόγιο, πρόσκληση, κόμικ ή σύνθεση. Τέλος, υπάρχει ακόμη μια κατηγορία: οι Ασκήσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για σκοπούς αξιολόγησης των γνώσεων των μαθητών στη γραμματική των ενοτήτων της ύλης.

Το πρόγραμμα, επειδή είναι σε Flash μορφή και όταν το κατεβάσετε θα πρέπει να αποσυμπιέσετε τον φάκελο, έχει μια ιδιαιτερότητα, δεν θα δείτε κάποιο .exe αρχείο για εγκατάσταση. "Τρέξτε" μέσα από το φάκελο το αρχείο με κατάληξη index.html και θα ανοίξει με τον browser που χρησιμοποιείτε. Σε εμένα άνοιξε κανονικά με τον Opera.

Έκδοση: -
Μέγεθος: 64.3 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Παιδαγωγικό Ινστιτούτο
Πηγή: http://photodentro.edu.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram