GNU Backgammon - Βραβευμένο και δωρεάν παιχνίδι τάβλι

Δωρεάν παιχνίδι πόρτες

Το GNU Backgammon είναι ένα παγκοσμίου κύρους δωρεάν παιχνίδι τάβλι (πόρτες), το οποίο λειτουργεί σε Windows και Linux λειτουργικά συστήματα.

Στο παιχνίδι υπάρχει η δυνατότητα της ανάλυσης των ζαριών και του τρόπου παιξίματος, όπως και να μας διδάξει τάβλι. Η "μηχανή" του παιχνιδιού είναι αρκετά "έξυπνη" και βασίζεται σε τεχνητά νευρωνικά δίκτυα.

Το παιχνίδι έχει βραβευτεί αρκετές φορές στο παρελθόν σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Το καλοκαίρι του 2015 στο 18ο παγκόσμιο διαγωνισμό επιτραπέζιων παιχνιδιών για προγράμματα υπολογιστών, κατέκτησε την δεύτερη θέση, πίσω από το δικό μας τάβλι, τον «Παλαμήδη», όπου έχουμε κάνει σχετική παρουσίαση εδώ στο dwrean. Στο Download link που θα δεις πιο κάτω, θα μεταφερθείς στην επίσημη ιστοσελίδα του GNU όπου θα μπορέσεις να κατεβάσεις την έκδοση για Windows. Για το Linux, υπάρχει στα αποθετήρια των διανομών.
 
Έκδοση: 1.06
Μέγεθος: 49 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux
Κατασκευαστής: Achim Mueller
Πηγή: gnu.org/software/gnubg
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram