Stencyl - Φτιάξε τα δικά σου Games χωρίς καμία γνώση γραφής κώδικα

Stencyl - Φτιάξε τα δικά σου Games χωρίς καμία γνώση γραφής κώδικα


Τι θα απαντούσες αν σου έλεγαν πως υπάρχει μια εφαρμογή μέσω της οποίας μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου βιντεοπαιχνίδια χωρίς να ξέρεις κώδικα?  Στη δωρεάν έκδοση του Stencyl έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις τα δικά σου παιχνίδια σε Web έκδοση, δηλαδή σε HTML5. 
Φυσικά, μπορείς να δημιουργήσεις για όλες τις πλατφόρμες που κυκλοφορούν, δηλαδή σε iOS (iPhone/iPad), Android, Windows, Mac και Linux αλλά θα πρέπει να διαλέξεις την Premium έκδοση με το κατάλληλο αντίτιμο.

Έτσι λοιπόν, χωρίς γνώσεις προγραμματισμού και με μόνο εμπόδιο τη φαντασία σου, δημιουργείς παιχνίδια που δεν θα έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από αυτά του εμπορίου.
Φυσικά, δεν λείπουν οι βοήθειες για το πως να ξεκινήσεις να δημιουργείς, αφού μέσα από το επίσημο site υπάρχει ένας ολοκληρωμένο Help Section, όπου μπορείς να μάθεις πράγματα. Επίσης, υπάρχει και Forum το οποίο είναι «ζωντανό» με ανθρώπους που έχουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να λυθούν τυχόν απορίες. Τέλος, μια αναζήτηση στο Youtube, μπορείς να βρεις δεκάδες βίντεο με ανθρώπους που ασχολούνται με το Stencyl. 

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως το Stencyl είναι διαθέσιμο για Windows, Mac και Linux Λειτουργικά συστήματα. 

Έκδοση: 4.0
Μέγεθος: 12 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Mac
Κατασκευαστής: Stencyl, LLC
Πηγή: stencyl.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέaα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram