Midori - Δωρεάν και ελαφρύς Web Browser

Δωρεάν και ελαφρύς Web Browser

Ο Midori είναι ένας πολύ ελαφρύς και δωρεάν web browser, δεν καταναλώνει πολύ μνήμη χωρίς όμως να χάνει σε δυνατότητες. Είναι κατάλληλος για παλιούς υπολογιστές με χαμηλές δυνατότητες. Μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις είτε ως εναλλακτικό είτε ως κύριο browser για τον υπολογιστή ή το κινητό σου. Αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν εκδόσεις για Windows, Linux, και Android συσκευές. Επίσης, υπάρχει και σε portable (φορητή) έκδοση για υπολογιστές ώστε να τον μεταφέρεις σε ένα στικάκι. 

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του Midori, όλες οι κινήσεις σου μέσω του συγκεκριμένου browser γίνεται απόρρητα και χωρίς κατασκοπεία. Διαθέτει ενσωματωμένο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων (Adblocker) και παρακολούθησης. Σε αυτό το σημείο, να σε παραπέμψω σε άρθρο μας που λέμε γιατί πρέπει να μην χρησιμοποιείς τέτοια προγράμματα σε site που επισκέπτεσαι συχνά. 

Το σύνθημα του Midori Browser, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι η απόλυτη ιδιωτικότητα, επειδή δε σε κατασκοπεύουν, δεν πουλούν επεμβατική διαφήμιση, δε δημιουργούν προφίλ για εσένα, επειδή σε παρέχουν εργαλεία όπως ένα VPN. 

Έκδοση: 10.0.2
Μέγεθος: 132 MB
Λειτουργικό σύστημα:Windows All / Linux / Android
Κατασκευαστής: Christian Dywan και Nancy Runge
Πηγή: astian.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης 

Download
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal