Bodhi Linux 4.5.0 - Διανομή βασισμένη στο Ubuntu με ελαφρύ γραφικό περιβάλλον

Bodhi Linux 4.5.0 - Διανομή βασισμένη στο Ubuntu με ελαφρύ γραφικό περιβάλλον


Το Bodhi Linux είναι μια διανομή Linux βασισμένη σε LTS (Long Term Support) εκδόσεις του Ubuntu και έχει γραφικό περιβάλλον το Moksha. Με λίγα λόγια, αυτό το GUI είναι πολύ ελαφρύ και δεν απαιτεί ιδιαίτερα αυξημένα χαρακτηριστικά σε επεξεργαστή-μνήμη.

Εκτός από τα βασικά προγράμματα που χρειάζεται ο χρήστης, η διανομή περιέχει και πολλά θέματα, ώστε να προσαρμόσετε το γραφικό περιβάλλον στις ανάγκες σας. Είναι πολύ εύκολο στην χρήση και έχει σωστά τοποθετημένα τα μενού (βοηθάει τους νέους χρήστες).

Οι ελάχιστες απαιτήσεις για ένα υπολογιστή, όπως αναφέρονται από τους δημιουργούς της διανομής είναι:

  • Επεξεργαστής: 500 Mhz
  • Μνήμη RAM: 256 MB (ουάου)
  • Ελεύθερο χώρο στο δίσκο: 5 GB

Ενώ αυτά που προτείνουν να έχουμε είναι:

  • Επεξεργαστής: 1 Ghz
  • Μνήμη RAM: 512 MB
  • Ελεύθερο χώρο στο δίσκο: 10 GB

Εδώ θα πρέπει να διασαφηνίσουμε κάτι που πολλοί το παρεξηγούν ή δεν το καταλαβαίνουν. Όταν αναφέρεται ότι μπορεί να τρέξει με 256 MB μνήμης RAM, εννοούν ότι ανοίγει κανονικά ο υπολογιστής και μπορείτε να τρέξετε εφαρμογές ΟΧΙ απαιτητικές και στα μέτρα του επεξεργαστή ή της RAM. Δηλαδή, ένα βαρύ πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων ή βίντεο, σίγουρα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί ικανοποιητικά ή και καθόλου διότι θα απαιτείται περισσότερη ισχύ. Φυσικά αυτό ισχύει και για τους Browsers (αν και υπάρχουν browsers με χαμηλά specs όπως ο Midori), όπου είναι πολύ δύσκολο να ανοίξεις πάνω από μία καρτέλα, διότι από μόνοι τους οι browser απαιτούν πιο μεγάλη ισχύ αλλά και το κυριότερο ότι τα σημερινά sites είναι σαφώς "πιο βαριά".

Στο download link θα δείτε τρεις εκδόσεις:

Standard: Η κλασική έκδοση του Bodhi για συστήματα δεκαετίας που τρέχουν σε 64bit υπολογιστές. (περίπου 798 MB)
Legagy: Αυτή η έκδοση είναι για πολύ παλιούς 32bit υπολογιστές (15ετίας), η οποία τρέχει τον παλιό Linux πυρήνα (3.2 έκδοση). (περίπου 737 MB)
AppPack: Η έκδοση που είναι σαν την Standard αλλά με περισσότερα προεγκατεστημένα προγράμματα. (περίπου 1.4 GB)


Δείτε ένα βίντεο παρουσίασης:




Έκδοση: 4.5.0
Μέγεθος:  ~ 760 MB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: Bodhi Linux
Πηγή: bodhilinux.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus