TestDisk & PhotoRec - Δωρεάν λογισμικό ανάκτησης χαμένων αρχείων

Δωρεάν εφαρμογή ανάκτησης χαμένων αρχείων


Το Testdisk και το Photorec είναι δύο λογισμικά αποκατάστασης και ανάκτησης χαμένων αρχείων. Συγκεκριμένα το Testdisk σχεδιάστηκε για να ανακτά χαμένα Partitions από σκληρούς δίσκους, όπως έναν non-bootable δίσκο να τον κάνει ξανά bootable. Συνήθως από ανθρώπινο λάθος διαγράφονται σημαντικά αρχεία του σκληρού με αποτέλεσμα να παθαίνει βλάβη, ή από έναν ιό να καταστρέφεται ο σκληρός μας δίσκος και να μην μπορούμε να μπούμε καν στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας. Το testdisk θα μας λύσει τα χέρια.

Από την άλλη, το Photorec ανακτά χαμένα ή σβησμένα αρχεία από τον υπολογιστή μας όπως φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα κτλ. Ακόμα μπορεί να ανακτήσει αρχεία από την flash κάρτα της φωτογραφικής μας μηχανής!




To "δύσκολο" στην όλη διαδικασία είναι ότι τα προγράμματα αυτά δεν περιέχουν κάποιο γραφικό περιβάλλον και έτσι οι αρχάριοι χρήστες ίσως δυσκολευτούν σε περιβάλλον τερματικού/μαύρης οθόνης να κάνουν την δουλειά τους. Μην αγχώνεστε είναι αρκετά εύκολο αρκεί να δώσετε την κατάλληλη σημασία.

Δείτε εδώ και έναν ελληνικό οδηγό για να κατανοήσετε καλύτερα την εφαρμογή.  Το TestDisk & PhotoRec είναι διαθέσιμο για Windows, Linux και Mac OS λειτουργικά συστήματα.


Έκδοση: 7.2
Μέγεθος: 11.9 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Mac OS
Κατασκευαστής: cgsecurity.org
Πηγή: cgsecurity.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram