Elxis 4.6 - Φτιάξτε το Site σας με Ελληνικό CMS

Δωρεάν Ελληνικό CMS για να στήσετε το δικό σας site


Μία καταπληκτική και open source ελληνική πλατφόρμα για να στήσετε την δική σας ιστοσελίδα. Το Elxis είναι ένα πανίσχυρο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS). Ναι, καλά είδατε, κάτι σαν το Joomla, Wordpress, Drupal κ.α. Διαθέτει μοναδικές πολυγλωσσικές δυνατότητες, είναι σύμφωνο με τα διεθνή πρότυπα, ασφαλές, λειτουργικό, εύχρηστο, και σύγχρονο.

Το Elxis CMS γεννήθηκε τον Δεκέμβρη του 2005 και η πρώτη διανομή του, το Elxis 2006.0, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2006.
Από το 2006, όταν το Elxis πρώτο-ξεκίνησε, το Elxis έχει ληφθεί και εγκατασταθεί σε χιλιάδες ιστότοπους σε όλο τον κόσμο και μεταφραστεί σε πάνω από 40 γλώσσες. Το Elxis έχει αποδειχθεί μία ευέλικτη, ασφαλής και αξιόπιστη πλατφόρμα.

Το Elxis CMS αναπτύσσεται από την Elxis Team. Η Elxis Team είναι μία μικρή ομάδα που αναπτύσσει και συντονίζει το έργο του Elxis. Το παλαιότερο μέλος και αρχηγός της Elxis Team είναι ο Ιωάννης Σάννος. Ο Σταύρος Στρατάκης είναι επίσης ένα πολύ ενεργό μέλος της Elxis Team.

Η ομάδα κατασκευής, Elxis Team, έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη βελτιστοποίηση του CMS για τις μηχανές αναζήτησης με αποτέλεσμα όλοι οι elxis ιστότοποι να αποδίδουν εξαιρετικά και να έχουν πολύ υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Για το Elxis μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν πολλά πρόσθετα/επεκτάσεις ώστε να εκτοξεύσετε τις δυνατότητες του CMS και φυσικά του site σας. Μπορείτε να τα δείτε όλα ανά κατηγορία κάνοντας κλικ εδώ. Αυτή τη στιγμή, είναι διαθέσιμη η  stable έκδοση του CMS (4.6 Faethon) αλλά πoλύ πρόσφατα βγήκε και η δοκιμαστική έκδοση ( 5.0 Uranus). Θα τα βρείτε όλα στο download link στο τέλος του άρθρου.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι οδηγοί για το πως να ξεκινήσετε. Η επίσημη ιστοσελίδα του Elxis φρόντισε γιαυτό και τα έχει όλα σε αυτή τη σελίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες περί χαρακτηριστικών, μπορείτε να πάτε στο ανάλογο thread και να διαβάσετε στα ελληνική αυτά που μπορεί να σας προσφέρει το Elxis.

Έκδοση: 4.6
Μέγεθος: 8.39 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Ιωάννης Σάννος
Πηγή: elxis.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram