Συνέντευξη με την Χριστιάνα Θάνου - Η διασημότερη Ελληνίδα Gamer στο dwrean.net!


Οι gamers στην Ελλάδα είναι αρκετοί, και συνήθως είναι άνδρες! Τι γίνεται όταν στο κατεξοχήν ανδρικό "σπορ" χώνουν την μύτη τους οι γυναίκες; Φίλες και φίλοι του dwrean.net, σας παρουσιάζουμε την γνωστότερη Ελληνίδα Gamer, Συντάκτρια και Ραδιοφωνικό Παραγωγό Χριστιάνα Θάνου! Η Χριστιάνα μας παραχώρησε μια συνέντευξη που μας μιλά για το χόμπι της που έγινε επάγγελμα και την αντιμετώπιση που έχει από τους άντρες Gamers!

• Καλησπέρα Χριστιάνα και ευχαριστούμε που δέχτηκες να μας παραχωρήσεις αυτή την συνέντευξη.

Καλησπέρα σας, εγώ ευχαριστώ Κυριάκο :)

• Το όνομά σου έχει ταυτιστεί με το Gaming στην Ελλάδα, αλήθεια, πόσο σου αρέσει να παίζεις  Video Games;

Ξεκίνησα να παίζω από πολύ μικρή ηλικία και το ότι συνεχίζω μέχρι σήμερα χωρίς να έχω βαρεθεί ούτε για ένα λεπτό πιστεύω δείχνει πόσο μου αρέσει. Γενικά δεν μου αρέσει να κατηγοριοποιώ τα games και ούτε να τα ξεχωρίζω. Είμαι το ίδιο excited όταν βγαίνει ένα racing με το όταν βγαίνει ένα First-Person-Shooter. Το να παίζω video games ήταν, είναι και θα είναι κάτι για το οποίο θα αφήνω μερικές φορές πίσω άλλα πράγματα, όπως το να θυσιάσω μερικές ώρες ύπνου ή να αφιερώσω τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μου.

• Σε τι ηλικία ξεκίνησες να παίζεις Video Games και ποια ήταν η πρώτη σου παιχνιδομηχανή;

Ξεκίνησα να παίζω από τα πέντε μου. Η πρώτη κονσόλα που έπαιξα ήταν το NES της Nintendo.

• Εκτός από μία Gamer είσαι και συντάκτρια σε πολύ γνωστό Gaming Site στην Ελλάδα αλλά εκτελείς και χρέη Ραδιοφωνικού παραγωγού. Πες μας για αυτές τις δύο ασχολίες σου.

Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά όταν γίνεσαι συντάκτης για video games. ‘Όταν παίζεις ένα game για σένα είσαι χαλαρός, το τερματίζεις όποτε θέλεις και δίνεις προτεραιότητα στο game που σου αρέσει εκείνη τη περίοδο. Όταν είσαι όμως συντάκτης σε γνωστό gaming site και στο GameWorld συγκεκριμένα που έχουμε το μεγαλύτερο gaming community τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Η Χριστιάνα Θάνου σε εκδήλωση με το gameworld.gr όπου και αρθρογραφεί - Διακρίνεται στα δεξιά ο Αρχισυντάκτης του Gameworld, Μάνος Γρυπάρης

Πρέπει να τα παρατήσεις όλα και να παίξεις το game που κυκλοφορεί π.χ τώρα, να το τερματίσεις άμεσα, να παίξεις παραπάνω ώρες για να ψάξεις για τυχόν λάθη έτσι ώστε το review που θα γράψεις να είναι ολοκληρωμένο. Αν το review μου περιέχει πράγματα που δεν υπάρχουν ή είναι ελλιπές, τότε έχω ένα τεράστιο gaming community για να με κατακρίνει, πράγμα που σημαίνει ότι η δουλειά αυτή είναι υπέροχη αλλά ταυτόχρονα πιο δύσκολη από ότι φαντάζεται κανείς.

Όσο για το κομμάτι του ραδιοφωνικού παραγωγού, έχω να πω ότι είναι πολύ πιο εύκολο αλλά όχι τόσο όσο μπορεί να νομίζει κάποιος. Η εκπομπή μας είναι στον Sentra FM 103.3 που σημαίνει ότι είναι κανονική εκπομπή στα FM και όχι στο ίντερνετ. Δεν επιτρέπονται βρισιές, αργοπορίες κτλ. Στο ραδιόφωνο μπορείς να εκφραστείς για ότι έχεις πει στα άρθρα σου, με φωνή όμως και δίνοντας τη κατάλληλη σημασία στο κομμάτι κειμένου που θέλεις εσύ.

Μπορεί ένας αναγνώστης σου να διαβάσει ένα review και να του μείνει ο άσχημος οπτικός τομέας, εσύ όμως θέλεις να επιμείνεις στα bugs του game. Μέσα από το ραδιόφωνο ο άλλος ακούει πιο ολοκληρωμένα την άποψή σου.


Η Χριστιάνα επί το έργον!

• Μπορεί να ζήσει κάποιος στην Ελλάδα από την αρθρογραφία σε Gaming  Site;

Το GameWorld είναι το μόνο site που πληρώνει αλλά το να ζήσει κανείς μόνο από αυτά τα χρήματα είναι αδύνατον. Ο μόνος τρόπος για να έχει κάποιος νέος ένα αξιοπρεπές εισόδημα είναι μόνο αν δουλεύει σε 3 και 4 sites ταυτόχρονα.

• Τι άλλο θα ήθελες  να κάνεις στη ζωή σου όσο αναφορά το Gaming;

Σκοπός μου είναι να δυναμώσω ακόμα περισσότερο το κανάλι μου στο Twitch γιατί μέσα από εκεί μπορεί να με βλέπει ο κόσμος να παίζω και να εκφράζομαι ταυτόχρονα. Δεύτερος στόχος, αν και δύσκολος, να κάνουμε με το GameWorld.gr μια εκπομπή στη τηλεόραση για Games.

• Πρόσφατα, διάβασα ότι οι σπουδές σου είναι στην πληροφορική, αλήθεια, πως καταφέρνεις και κατανείμεις τον χρόνο σου για να προλαβαίνεις όλες τις ασχολίες σου;

Η σχολή μου δεν με εμποδίζει καθόλου στο να παίζω games. Έχω καταφέρει να φτιάξω ένα πρόγραμμα με το οποίο προλαβαίνω να πηγαίνω στη σχολή, μετά στην δουλειά μου και ύστερα να παίζω Games και να γράφω άρθρα.

Η Χριστιάνα Θάνου με τον γνωστό Youtuber Mikeius

• Ποια είναι τα αγαπημένα σου Games;

Αυτή είναι πάντα μια πολύ δύσκολη ερώτηση καθώς μου αρέσουν πολλά games. Παρόλα αυτά στα αγαπημένα μου θα βάλω: Need for Speed: Carbon/ Most WANTED/ Underground 2, Σειρά Metal Gear Solid, Σειρά Uncharted, Τα παλιά Tomb Raider, Σειρά Call of Duty και Battlefield, Σειρά Bioshock και Infamous, Σειρά Assassin’s Creed, Smackdown VS Raw 2006/7/8/9, Civilization Revolution, Tekken 5, Street Fighter, Castelvania, Dishonored και πολλά άλλα που δεν μου έρχονται αυτή τη στιγμή.

• Ποια είναι η γνώμη του στενού σου οικογενειακού περιβάλλον για την ενασχόλησή σου με τα Video Games;

Κανένας από τους γονείς μου δεν έχει θέμα με αυτό που κάνω αφού δεν είναι κακό! Ίσα ίσα που είναι χαρούμενοι για μένα που ασχολούμαι με κάτι που μου αρέσει και με νιώθουν περήφανοι που έχω καταφέρει πράγματα.

• Είσαι από τις λίγες γυναίκες gamer στην Ελλάδα, τι αντιμετώπιση έχεις από τους άνδρες gamers;  Τους κερδίζεις ποτέ;

Ομολογώ να πω ότι ήταν δύσκολο στην αρχή μέχρι να πειστούν όσοι παρακολουθούσαν για τις ικανότητές μου. Τους πρώτους 4 μήνες είχα συνεχώς ερωτήσεις από πολλούς στο Facebook. Με ρωτούσαν από πότε ξεκίνησα να παίζω, ποια είναι τα αγαπημένα μου games και πως και ασχολούμαι με τα video games. Ερωτήσεις για να καταλάβουν μερικά πράγματα για εμένα.

Αυτή τη στιγμή μου είναι πολύ εύκολο αυτό που κάνω καθώς έχω χτίσει μια σχέση με τους αναγνώστες-ακροατές μου, όπως την θέλω ακριβώς. Απαντάω σε όλους προσωπικά σε όλα τα μηνύματα στο facebook και στο email μου και ποτέ ρομποτικά.

Έχω φτάσει στο σημείο να ξυπνάω και να βρίσκω 45 μηνύματα από τα οποία σχεδόν όλα είναι ερωτήσεις του στυλ "Χριστιάνα, πότε βγαίνει το τάδε game;", "Το έχεις παίξει αυτό να μου πεις γνώμη;" Με λίγα λόγια με ρωτάνε για πράγματα τα οποία θα ρωτούσαν άντρες πριν από 3 ή 4 χρόνια. Όσο για το αν τους κερδίζω, ναι συμβαίνει κυρίως στα fighting games.

Η Ραδιοφωνική Παραγωγός Χριστιάνα Θάνου, στο Ραδιόφωνο του Σεντρα FM με τους συντελεστές της εκπομπής "Users"
• Τι θα συμβούλευες στους νέους Gamers όσο αναφορά τις ώρες που ασχολούνται με το παιχνίδι. Υπάρχει χρονικό όριο ή όχι;

Το χρονικό όριο το θέτει ο καθένας μόνος του ανάλογα με τις υποχρεώσεις του. Το πολύ gaming δεν θα βλάψει εκτός και αν παίζει κανείς 24 ώρες!! Τα games θα πρέπει να είναι κάτι που μας ξεκουράζει και όχι κάτι που μας εμποδίζει στις δουλειές μας.

• Τέλος, θέλαμε να μας πεις την γνώμη σου για το dwrean.net, και να σου ευχηθούμε καλή χρονιά με υγεία και περισσότερα Gaming Reviews το 2014!

Είμαι fan του dwrean.net εδώ και καιρό. Το είδα πρώτη φορά όταν ήθελα να διαβάσω για μια εφαρμογή και τη βρήκα μέσα από το site σας. Πιστεύω ότι είναι από τα πιο ενημερωμένα tech sites που υπάρχουν. Σας εύχομαι να γίνετε ακόμα πιο γνωστοί μέσα στο 2014. Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη!

Τη συνέντευξη επιμελήθηκε ο Κυριάκος Οικονομίδης και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά την 3 Ιανουαρίου 2014.