Έλεγχος ρομποτικού βραχίονα μέσω κίνησης του χεριού!

Ο Χρήστος Μητσοστέργιος είναι πτυχιούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά και έχει φτιάξει μια πολύ ωραία και χρήσιμη κατασκευή με το Arduino. Είναι από εκείνες τις κατασκευές που νομίζεις πως μόνο ξένοι μπορούν να φτιάξουν, όμως εδώ αποδεικνύεται πως και οι Έλληνες το κατέχουν το άθλημα!

Πρόκειται για έναν ρομποτικό βραχίονα ο οποίος μιμείται την κίνηση του χεριού μέσα από αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί πάνω σε αυτό. Είχα την τύχη να τον δω και από κοντά στο 1ο Φεστιβάλ καινοτομίας του Τ.Ε.Ι. Πειραιά και ήταν εκπληκτικός! Δείτε το βίντεο παρακάτω και θα καταλάβετε.Ως (πρώην) συμφοιτητής του έχω να πω πολλά συγχαρητήρια, είναι σίγουρα ένας λαμπρός Έλληνας επιστήμονας! Εύχομαι να αναγνωριστεί το ταλέντο του απ' την Ελληνική αγορά εργασίας!

Συντάκτης: Βασιλάκης Μιχάλης
www.ardumotive.com

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Στην Ελλάδα με το υπάρχον πολιτικό και οικονομικό καθεστώς δεν θα καταφέρει και πολλά πράματα.
    Άμα το συνδύαζε σε κάποιο παιχνίδι βασισμένο σε κάποιο διάσημο mmorpg χαρακτήρα, ίσως να έβγαζε λεφτά από την αγορά της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Εδώ μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας μόνο Επώνυμα
- Απαγορεύονται τα Greeklish! Ο σχολιασμός πρέπει να είναι μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κάνετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"