[How to]: Ανασυγκρότηση στο σκληρό δίσκο

Πως κάνουμε Ανασυγκρότηση σκληρού δίσκου


Πριν δείτε το πολύ ωραίο βίντεο που βρήκαμε στο Youtube, σας παραθέτουμε από την επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft, τον ορισμό της Ανασυγκρότησης αλλά και τι σημαίνει κατακερματισμός:

Τι σημαίνει κατακερματισμός;
Ο κατακερματισμός είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει φυσιολογικά σε ένα δίσκο με την πάροδο του χρόνου, καθώς αποθηκεύετε, αλλάζετε ή διαγράφετε αρχεία. Όταν αποθηκεύσετε τις αλλαγές που κάνετε σε ένα υπάρχον αρχείο, αυτές συνήθως "τοποθετούνται" σε κάποιο σημείο του δίσκου διαφορετικό από αυτό στο οποίο βρίσκεται το πρωτότυπο αρχείο. Καθώς συνεχίζετε να κάνετε αλλαγές, αυτές αποθηκεύονται σε ακόμα περισσότερα διαφορετικά σημεία.

 Με τον καιρό, τόσο το αρχείο όσο και ο ίδιος ο σκληρός δίσκος κατακερματίζονται, με αποτέλεσμα η λειτουργία του υπολογιστή να επιβραδύνεται, καθώς για να ανοίξει ένα αρχείο πρέπει να κάνει αναζήτηση σε πολλά διαφορετικά σημεία.

Τι είναι η ανασυγκρότηση δίσκων;
Η Ανασυγκρότηση Δίσκων είναι ένα εργαλείο που κάνει αναδιάταξη των δεδομένων που υπάρχουν στο σκληρό δίσκο και ενώνει ξανά τα κατακερματισμένα αρχεία, ώστε να λειτουργεί πιο αποδοτικά ο υπολογιστής σας.

Την ανασυγκρότηση που θα δείτε στο βίντεο την πετυχαίνουμε με το αξιόλογο εργαλείο defraggler το οποίο φιλοξενούμε στο site μας.

σ.σ: Υπόψη, πως σε SSD δίσκους, δεν χρειάζεται η ανασυγκρότηση.


Δείτε πως να κάνετε μία επιτυχημένη ανασυγκρότηση:



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram