Εδώ ψάχνεις...

Πως δημιουργούμε σημείο επαναφοράς στον υπολογιστή μας

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016


Μετά από κάποια σημαντική αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε στον υπολογιστή μας και δεν είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα (πχ: να εγκαταστήσουμε μια εφαρμογή για την οποία δεν είμαστε σίγουροι ως προς την αξιοπιστία της), μπορούμε να δημιουργήσουμε κάποιο σημείο επαναφοράς. Αν κάτι δεν πάει καλά, χρησιμοποιούμε το σημείο επαναφοράς για να επανέλθει ο υπολογιστής στην κατάσταση πριν την αλλαγή!

Αν τρέφουμε υποψίες ότι αυτό που πάμε να κάνουμε θα καταστρέψει το σύστημά μας, τότε η λύση της επαναφοράς είναι μονόδρομος. Είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε για την δημιουργία σημείου επαναφοράς, διότι πολλές φορές μας γλυτώνει από Format!

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, και χάρη στις συντομεύσεις που μας παρέχει το πληκτρολόγιο μας, με λίγες κινήσεις έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Καταρχήν, πατάμε συγχρόνως τα πλήκτρα: κουμπί των Windows + R για να μας εμφανίσει το παράθυρο "εκτέλεση" των Windows. Εκεί, πληκτρολογούμε την φράση: - systempropertiesprotection - και πατάμε OK.

 

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, κλικάρουμε την "Δημιουργία" ώστε να δημιουργήσουμε χειροκίνητα ένα σημείο επαναφοράς του υπολογιστή μας.


Στο επόμενο παράθυρο, έχουμε την επιλογή να βάλουμε ένα όνομα στο σημείο επαναφοράς, και πατάμε ξανά το κουμπί "Δημιουργία". Αυτό ήταν!! Δημιουργήσαμε ένα σημείο επαναφοράς!


Τώρα, εαν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε (αχρείαστο να είναι!) το σημείο επαναφοράς που δημιουργήσαμε, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, δηλαδή εκτελούμε την φράση που γράψαμε παραπάνω και στο παράθυρο "ιδιότητες συστήματος" πατάμε το κουμπί "επαναφοράς συστήματος".


Στο επόμενο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε το κουμπί "επιλογή διαφορετικού σημείου αναφοράς"


Τέλος, το επόμενο και τελευταίο στάδιο είναι να επιλέξουμε το σημείο επαναφοράς που δημιουργήσαμε. Πατάμε το πλήκτρο "επόμενο" για να αρχίσει η επαναφορά του συστήματος.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομιδης


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr

Big Brother

Αυτή τη στιγμή στο site μας σουλατσάρουν ολοζώντανα τύποι που ξέρουν τι θα πει ποιότητα