#22 Δοκιμάζοντας το HC-06 Bluetooth Module

Στο προηγούμενο μάθημα δείξαμε πως μπορούμε να αλλάξουμε στο Bluetooth module HC-06 όνομα, κωδικό και ρυθμό μετάδοσης (baud rate). Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία αυτή είναι προαιρετική. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να το συνδέσουμε με το Arduino uno και να επιτύχουμε επικοινωνία μέσω κινητού ή υπολογιστή.

Συνδεσμολογία:
Αφού έχετε ολοκληρώσει την παραπάνω σύνδεση, συνδέστε το Arduino uno με τον υπολογιστή σας και ανοίξτε το Arduino IDE. Έπειτα απ΄ το μενού εργαλεία ανοίξτε την σειριακή οθόνη.


Αν ο υπολογιστής σας έχει Bluetooth, κατεβάστε το πρόγραμμα Terminal.exe, επιλέξτε την θύρα του Bluetooth του υπολογιστή σας στο πεδίο Com Port, ρυθμό μετάδοσης (9600) και μετά connect.


O πιο εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε το Android τηλέφωνο σας. Κατεβάστε το πρόγραμμα "SENA BTerm Bluetooth Terminal" απ' το Google Play. Απ' το μενού επιλογών της εφαρμογής επιλέξτε 'Bluetooth Management' και έπειτα 'connect to'.


Επιλέξτε 'select' και στην οθόνη που θα εμφανιστεί 'scan'. Κάντε κλικ πάνω στην ΒΤ συσκευή σας η οποία πιθανόν να έχει όνομα HC-06.


Αφού γίνει η σύνδεση, δοκιμάστε να στείλετε ένα μήνυμα απ' την συριακή οθόνη του Arduino IDE, θα δείτε το μήνυμα στο κινητό σας. Τώρα δοκιμάστε και το αντίστροφο, στείλτε ένα μήνυμα απ΄το κινητό σας, θα το δείτε στην σειριακή οθόνη του Arduino IDE.

Συντάκτης: Βασιλάκης Μιχάλης