Ψάξε στο dwrean.net:

Παίξτε εντελώς δωρεάν πάνω από 4000 παιχνίδια της δεκαετίας του 90' χωρίς κατέβασμα

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017


Τι θα λέγατε να κάναμε μια «βουτιά» στο παρελθόν, εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 90, που τότε μεσουρανούσαν τα παιχνίδια σε υπολογιστές Amiga, Atari και σε Windows με MS-Dos λειτουργικό; Με αυτά τα παιχνίδια μεγάλωσα και αυτά έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένα στην μνήμη μου. Πολλές φορές τα αναζητώ για να τα ξανά-παίξω, ξέρετε, με τους γνωστούς emulators που έχουν βγει κατά καιρούς (να ναι καλά αυτοί που τους δημιούργησαν). Έτσι,  κλέβω λίγο χρόνο για να θυμηθώ τα παλιά.


Το internet Archive λοιπόν, συγκέντρωσε πάνω από 4000 τέτοια παιχνίδια για να μπορούμε να τα παίξουμε κατευθείαν από τον browser μας χωρίς το παραμικρό κατέβασμα! Χάρη σε έναν browser-based εξομοιωτή (τον EM-DOSBOX), μας δίνεται η δυνατότητα αυτή. Ότι λειτουργικό και να τρέχετε (linux, Windows, Macos), μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα το παιχνίδι. Βέβαια, βρίσκεται ακόμα σε beta έκδοση και ίσως συναντήσετε μερικές ασυμβατότητες και bug, αλλά με μια ματιά που το έριξα (έπαιξα το κλασικό Prince of Persia) δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.
Εκτός αυτού, είναι και μια καλή ευκαιρία (για τους νεότερους) να δείτε και μια μικρή ιστορία για το καθένα από αυτά τα παιχνίδια. Αυτοί που τα ανέβασαν, έχουν γράψει μια μικρή περιγραφή για το καθένα, το έτος κυκλοφορίας, την εταιρία που το ανέπτυξε και άλλες πληροφορίες. Επίσης, σε μερικά από αυτά τα παιχνίδια θα δείτε δεξιά ότι μπορείτε να τα κατεβάσετε κιόλας, όχι όλα όμως. Αυτά που μπορείτε να κατεβάσετε, διακρίνετε ένα κουμπί που αναγράφει την λέξη Download σε μαύρο πλαίσιο. Τι περιμένετε λοιπόν; Καλό παίξιμο. ► κλικ εδώ για να παίξετε


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr

Big Brother

Αυτή τη στιγμή στο site μας σουλατσάρουν ολοζώντανα τύποι που ξέρουν τι θα πει ποιότητα