Εδώ ψάχνεις...

To Arduino Leonardo

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Το Arduino Leonardo είναι μια πλακέτα ανάπτυξης συστημάτων η οποία χρησιμοποιεί τον μικρό ελεγκτή της Atmel ATmega32u4 (datasheet). Αποτελείται συνολικά από 20 ψηφιακές εισόδους/εξόδους, εκ των οποίων 7 μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έξοδοι παλμών PWM και 12 ως αναλογικές εισόδους. Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται μέσω καλωδίου micro USB. Επίσης διαθέτει κρύσταλλο 16MHz, βύσμα τροφοδοσίας (power jack), ICSP header και φυσικά κουμπί reset.

Το Leonardo διαφέρει απ' τις προηγούμενες πλακέτες Arduino καθώς ο μικρό ελεγκτής ΑΤmega32u4 που χρησιμοποιεί έχει στο εσωτερικό του ότι χρειάζεται για την USB επικοινωνία. Έτσι η χρήση δεύτερου ολοκληρωμένου (όπως στο Arduino uno) για αυτόν τον σκοπό είναι περιττή.

Arduino uno ή Arduino Leonardo; 

Προσωπικά θα διάλεγα Arduino uno καθώς η κύρια διαφορά τους σε επίπεδο χρήσης και δυνατοτήτων είναι 2 pins επιπλέον. Ο σημαντικότερος λόγος όμως είναι πως το Arduino Leonardo έχει ενσωματωμένο (SMD) τον μικρο ελεγκτή που χρησιμοποιεί, έτσι αν πάθει κάτι, όλο το board πάει στα σκουπίδια. Στο uno ο μικρο ελεγκτής είναι αποσπώμενος και αν καεί θα σας κοστίσει μόνο 2 ευρώ η αντικατάσταση του. (Σημείωση, υπάρχει και έκδοση arduino uno που έχει ενσωματωμένο - smd μικρο ελεγκτή)

Το Leonardo παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2012 και η επίσημη τιμή του είναι στα 21.45$ (+ ΦΠΑ). Στην Ελλάδα η τιμή του ξεκινάει από 23€.


Συντάκτης: Βασιλάκης Μιχάλης 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr

Big Brother

Αυτή τη στιγμή στο site μας σουλατσάρουν ολοζώντανα τύποι που ξέρουν τι θα πει ποιότητα