Εδώ ψάχνεις...

Wireless Network Watcher - Δες ποιος μπαίνει απρόσκλητα στο WiFi δίκτυό σου

Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017


Πολύς κόσμος, εκμεταλλευόμενος την άγνοια του γείτονα χρήστη διαδικτύου, μπορεί να μπει εύκολα στο δίκτυό του, εφόσον ο κακόμοιρος ανθρωπάκος της απέναντι πολυκατοικίας, έχει αφήσει το ρουτερ του με το "μανίσιο" κωδικό. Για να μην είστε εσείς ο κακόμοιρος γείτονας και "ταΐζετε" μια ολόκληρη γειτονιά με το δικό σας ίντερνετ, δείτε το παρακάτω δωρεάν πρόγραμμα.

Το «Wireless Network Watcher» είναι ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα με το οποίο μπορείτε να σαρώσετε το ασύρματο δίκτυό σας και να δείτε ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας.

Για κάθε υπολογιστή ή συσκευή που έχει συνδεθεί στο δίκτυό σας, θα εμφανίζονται οι ακόλουθες πληροφορίες: διεύθυνση IP, διεύθυνση MAC, την εταιρεία που κατασκεύασε την κάρτα δικτύου, και προαιρετικά το όνομα του υπολογιστή.

Εικόνα 1
Ιδανικό για να εντοπίζετε ανεπιθύμητους επισκέπτες στο δίκτυό σας και ευκαιρία να αλλάξετε τον κωδικό του ρούτερ σας. Δείτε στο άρθρο που γράψαμε πως αλλάζουμε τον εργοστασιακό κωδικό του ρούτερ μας.

Με το που τρέξετε για πρώτη φορά το πρόγραμμα, θα σας εμφανίσει την καρτέλα των ρυθμίσεων (advanced options), όπου θα πρέπει να τικάρετε το πρώτο κουτάκι και να επιλέξετε την ασύρματη κάρτα σας. (εικόνα 1)

Εικόνα 2
Όπως βλέπετε στην εικόνα 2, δοκιμάζοντας το στο δικό μου PC, εντόπισε 4 ενεργές συσκευές. Το ρούτερ μου, το λάπτοπ μου (turboX), και άλλες δύο κινητές συσκευές της Samsung.

Έκδοση: 2.12
Μέγεθος: 359 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: nirsoft.net
Πηγή: nirsoft.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr

Big Brother

Αυτή τη στιγμή στο site μας σουλατσάρουν ολοζώντανα τύποι που ξέρουν τι θα πει ποιότητα