Εδώ ψάχνεις...

ChaletOS 16.04 - Μια πανέμορφη και ελαφριά διανομή

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018


Υπάρχει πολύς κόσμος που προσπάθησε να στραφεί στο Linux αλλά τα βρήκε σκούρα, διότι η αλλαγή αυτή από τα Windows σε Linux , βρήκε απροετοίμαστους τους χρήστες και ταυτόχρονα οι ίδιοι δεν έκαναν ιδιαίτερη προσπάθεια να συνηθίσουν το νέο περιβάλλον οποιασδήποτε διανομής και αν ξεκινούσαν.

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε την ChaletOS, μια διανομή που στηρίζεται στο Xubuntu, η οποία "τρέχει" το γραφικό περιβάλλον XFCE, πράγμα που το κάνει ιδιαίτερα γρήγορο για παλαιότερα υπολογιστικά συστήματα (όχι πολύ παλιά όμως) αλλά διαθέτει και μια ελκυστική απλότητα, που πιστεύω θα σας εντυπωσιάσει και θα το αγαπήσετε γρήγορα.Όταν το πρωτοείδα, νόμιζα πως πρόκειται για Windows, διότι υπάρχει εκπληκτική ομοιότητα, αυτό το λέω για εσάς που προέρχεστε από Windows και δύσκολα αφήνετε τις παλιές συνήθειες. Αυτή η διανομή θα σας κάνει να αισθανθείτε "σαν στο σπίτι σας"
    
Η διανομή ChaletOS έχει ένα όνομα που παραπέμπει στα πανέμορφα ορεινά Ελβετικά Σαλέ, και δεν έχουν και άδικο. Όπως αναφέρει ο δημιουργός της διανομής: "Η διανομή προήλθε από το ύφος των ορεινών κατοικιών (Σαλέ) στην Ελβετία. Η ιδέα αυτών των σπιτιών είναι παρόμοια με την ιδέα που είχαμε ενώ κάναμε αυτό το σύστημα, δηλαδή την απλότητα, την ομορφιά και την αναγνωρισιμότητα."

Δείτε ένα βίντεο από την Διανομή ChaletOS:


Εδώ να πούμε, ότι η διανομή έρχεται έτοιμη για 32bit και 64bit συστήματα και βασίζεται στην διανομή Xubuntu 16.04 και είναι LTS (υποστήριξη μακράς διαρκείας, μέχρι τον Απρίλιο του 2021). Διαθέτει 2 εκδόσεις, την 32 bit και την 64 bit, ανάλογα με την αρχιτεκτονική του συστήματός σας και φυσικά οι ελάχιστες απαιτήσεις που χρειάζεται για να τρέξει στον υπολογιστή σας, φαίνονται στο παρακάτω Screenshot:Τέλος, για να την εγκαταστήσετε μέσω ενός USB, σας προτείνουμε το δωρεάν πρόγραμμα Rufus.

Έκδοση: 16.04.2
Μέγεθος: ~ 1.4 GB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: Dejan Petrović
Πηγή: sites.google.com/site/chaletoslinux
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr

Big Brother

Αυτή τη στιγμή στο site μας σουλατσάρουν ολοζώντανα τύποι που ξέρουν τι θα πει ποιότητα