ChaletOS 16.04 - Μια πανέμορφη και ελαφριά διανομή


Υπάρχει πολύς κόσμος που προσπάθησε να στραφεί στο Linux αλλά τα βρήκε σκούρα, διότι η αλλαγή αυτή από τα Windows σε Linux , βρήκε απροετοίμαστους τους χρήστες και ταυτόχρονα οι ίδιοι δεν έκαναν ιδιαίτερη προσπάθεια να συνηθίσουν το νέο περιβάλλον οποιασδήποτε διανομής και αν ξεκινούσαν.

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε την ChaletOS, μια διανομή που στηρίζεται στο Xubuntu, η οποία "τρέχει" το γραφικό περιβάλλον XFCE, πράγμα που το κάνει ιδιαίτερα γρήγορο για παλαιότερα υπολογιστικά συστήματα (όχι πολύ παλιά όμως) αλλά διαθέτει και μια ελκυστική απλότητα, που πιστεύω θα σας εντυπωσιάσει και θα το αγαπήσετε γρήγορα.



Όταν το πρωτοείδα, νόμιζα πως πρόκειται για Windows, διότι υπάρχει εκπληκτική ομοιότητα, αυτό το λέω για εσάς που προέρχεστε από Windows και δύσκολα αφήνετε τις παλιές συνήθειες. Αυτή η διανομή θα σας κάνει να αισθανθείτε "σαν στο σπίτι σας"
    
Η διανομή ChaletOS έχει ένα όνομα που παραπέμπει στα πανέμορφα ορεινά Ελβετικά Σαλέ, και δεν έχουν και άδικο. Όπως αναφέρει ο δημιουργός της διανομής: "Η διανομή προήλθε από το ύφος των ορεινών κατοικιών (Σαλέ) στην Ελβετία. Η ιδέα αυτών των σπιτιών είναι παρόμοια με την ιδέα που είχαμε ενώ κάναμε αυτό το σύστημα, δηλαδή την απλότητα, την ομορφιά και την αναγνωρισιμότητα."

Δείτε ένα βίντεο από την Διανομή ChaletOS:


Εδώ να πούμε, ότι η διανομή έρχεται έτοιμη για 32bit και 64bit συστήματα και βασίζεται στην διανομή Xubuntu 16.04 και είναι LTS (υποστήριξη μακράς διαρκείας, μέχρι τον Απρίλιο του 2021). Διαθέτει 2 εκδόσεις, την 32 bit και την 64 bit, ανάλογα με την αρχιτεκτονική του συστήματός σας και φυσικά οι ελάχιστες απαιτήσεις που χρειάζεται για να τρέξει στον υπολογιστή σας, φαίνονται στο παρακάτω Screenshot:



Τέλος, για να την εγκαταστήσετε μέσω ενός USB, σας προτείνουμε το δωρεάν πρόγραμμα Rufus.

Έκδοση: 16.04.2
Μέγεθος: ~ 1.4 GB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: Dejan Petrović
Πηγή: sites.google.com/site/chaletoslinux
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus