OpenEMR - Δωρεάν και ανοικτού κώδικα λογισμικό Διαχείρισης Ασθενών

Δωρεάν πρόγραμμα διαχείρισης ασθενών


Το OpenEMR είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα λογισμικό που αφορά Ιατρούς, Νοσηλευτές, Ψυχολόγους, Φυσιοθεραπευτές και γενικότερα επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι ενδιαφέρονται να οργανώσουν τα αρχεία των ασθενών τους.

Είναι μια Web based εφαρμογή και γι αυτό η εγκατάστασή του είναι λίγο περίπλοκη για αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι. Βέβαια, υπάρχει ένας πλήρης οδηγός για τη λειτουργία του προγράμματος που συνοδεύεται βίντεο-οδηγούς για τον τρόπο εγκατάστασης, τον οποίο θα βρείτε εδώ.

Εκτός από Windows, μπορούμε να το εγκαταστήσουμε και σε λειτουργικά συστήματα Linux και MacOS.
Περιλαμβάνει, εκτός των δημογραφικών στοιχείων και του ιστορικού των ασθενών, πλήθος άλλων δυνατοτήτων όπως, οργάνωση ραντεβού, αρχειοθέτηση εγγράφων, κλινικός και παρακλινικός έλεγχος, εξετάσεις, δυνατότητα αποθήκευσης εικόνων (αξονικές-υπέρηχοι),αυτόματη ρύθμιση ιατρικών εντολών, ειδοποίηση των συμμετεχόντων με mail, fax services, scanning, πορεία νόσου, ασφάλειες, πληρωμές.

Το OpenEMR είναι πλήρως εξελληνισμένο και αν θέλεις να δεις ένα demo της εφαρμογής ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο χρησιμοποιώντας τους κωδικούς που σας παρέχει η σελίδα:

Δείτε εδώ το Demo

Επίσης, να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή είναι παγκοσμίως γνωστή και χρησιμοποιείται από χιλιάδες γιατρούς ανά την υφήλιο. Ένα από τα δυνατά πλεονεκτήματά του είναι η ζωντανή κοινότητα που μπορεί να λύσει πολλά από τα ερωτήματα που πιθανόν να σας δημιουργηθούν.

Έκδοση: 6.1.0
Μέγεθος: 194 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Mac OS
Κατασκευαστής: open-emr.org
Πηγή: open-emr.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram