Εδώ ψάχνεις...

ReactOS 0.4.3 - To δωρεάν και ανοικτού κώδικα Λειτουργικό σύστημα ολόϊδιο με τα Windows!

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016


Το ReactOS είναι μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μία δωρεάν και Ανοιχτού Κώδικα εναλλακτική λύση των Microsoft Windows που θα είναι συμβατό στις εφαρμογές και στα προγράμματα οδήγησης του γνωστού λειτουργικού συστήματος.

Στηρίζεται στην αρχιτεκτονική των Windows NT. Όλο το περιβάλλον του ReactOS είναι σαν τα Windows και τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε στα Windows θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σε αυτό το λειτουργικό. Εκεί εστιάζει η φιλοσοφία του.Βέβαια, το ReactOS βρίσκεται συνεχώς υπό εξέλιξη και γιαυτό ακόμα είναι σε δοκιμαστική λειτουργία και όπως μας λένε οι δημιουργοί του, δεν είναι έτοιμο για καθημερινή χρήση.

Πολλοί θα ρωτήσουν αν έχει σχέση με Linux. Η απάντηση φυσικά είναι όχι, δεν έχει απολύτως καμία σχέση, είναι γραμμένο εξολοκλήρου από το μηδέν και δεν μοιράζεται τίποτα από την UNIX αρχιτεκτονική του.

Στο download link που σας δίνουμε θα δείτε ότι υπάρχει η έκδοση που μπορείτε να κάψετε σε ένα δισκάκι και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, υπάρχει Live CD όπου μπορείτε να τρέξετε το λειτουργικό χωρίς να το εγκαταστήσετε (προτείνεται για αρχή). Προτιμάτε η χρήση σε παλιά μηχανήματα, που δεν βρίσκονται στην ενεργό δράση και για πειραματισμό.

Έκδοση: 0.4.3
Μέγεθος: 89.7 MB
Λειτουργικό σύστημα: ReactOS
Κατασκευαστής: ReactOS Foundation
Πηγή: reactos.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στα download link που σας δίνουμε,παρακαλούμε να αναρτήσετε το πρόβλημα στα σχόλια του εκάστοτε θέματος για να το διορθώσουμε άμεσα.


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr

Big Brother

Αυτή τη στιγμή στο site μας σουλατσάρουν ολοζώντανα τύποι που ξέρουν τι θα πει ποιότητα