Google Maps - Δωρεάν χάρτες GPS από την Google για Offline πλοήγηση στους δρόμους

Δωρεάν GPS από την Google για offline πλοήγηση στους δρόμους


Η εφαρμογή «Χάρτες» της Google ή αλλιώς Google Maps, διατίθεται εντελώς δωρεάν για συσκευές Android με σκοπό την πλοήγησή μας στους δρόμους ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ σύνδεση στο ίντερνετ και όταν μιλάμε για εφαρμογή της Google, το μυαλό μας πηγαίνει σε κάτι ποιοτικό και όχι άδικα.

Από το μακρινό Νοέμβριο του 2015, η Google αποφάσισε ότι μπορείς να πλοηγηθείς στους χάρτες της Offline, δηλαδή χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κατεβάσεις από πριν (όταν είσαι online) τον χάρτη της περιοχής που επιθυμείς και να το χρησιμοποιήσεις όταν θα βρεθείς χωρίς σύνδεση, δηλαδή offline.

Μόλις κατεβάσεις τους χάρτες της αρεσκείας σου, το Google Maps θα μεταβεί σε κατάσταση «εκτός σύνδεσης» αυτόματα, σε περίπτωση που "αντιληφθεί" ότι βρίσκεσαι σε μέρος με προβληματική σύνδεση ή καθόλου σύνδεση.

Όταν η σύνδεση είναι και πάλι εφικτή, μπορείς πολύ εύκολα να επιστρέψεις στην πλήρη εκδοχή του Google Maps, συμπεριλαμβάνοντας την κίνηση στον δρόμο για την πορεία που ακολουθείς, εφόσον οι σχετικές πληροφορίες διατίθενται στην περιοχή που κινείσαι. Επίσης, ένα ολόφρεσκο χαρακτηριστικό είναι ότι προστέθηκε λειτουργία "κοντέρ" στους χάρτες. Δηλαδή, μπορείς και βλέπεις σε πραγματικό χρόνο τη ταχύτητα του οχήματός σου.

Από προεπιλογή, το κατέβασμα των χαρτών γίνεται όταν βρισκόμαστε σε περιβάλλον ασύρματης σύνδεση Wi-Fi, προκειμένου να αποτραπούν οι μεγάλες χρεώσεις δεδομένων.


Αν είσαι από υπολογιστή, σκάναρε το QR code:

Έκδοση: -
Μέγεθος: -
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Google Inc.
Πηγή: Google Play
Συντάκτης του άρθρου:  Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram