Εξερευνήστε την επιφάνεια του πλανήτη Άρη

Εξερευνήστε την επιφάνεια του πλανήτη Άρη


Θέλετε να εξερευνήσετε την επιφάνεια του Κόκκινου πλανήτη; Κανένα πρόβλημα, αφού η NASA δημιούργησε δύο web εφαρμογές που σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε την επιφάνεια του Άρη από το σπίτι σας.  Και τα δύο νέα «παιχνίδια» της NASA θα σας δώσουν την ευκαιρία να πάρετε μία γεύση από την επιφάνεια του Άρη.

Το Mars Trek, μοιάζει περίπου με το Google Earth, ξεδιπλώνοντας δεδομένα από περισσότερα από 50 χρόνια εξερεύνησης της NASA σε μία interactive τρισδιάστατη εφαρμογή. Μάλιστα, το Mars Trek προσφέρει τόση λεπτομέρεια που η NASA το χρησιμοποιεί για να εντοπίσει περιοχές που ενδεχομένως να είναι κατάλληλες για να προσεδαφιστεί το Mars rover το 2020.

Με το Experience Curiosity, ο χρήστης έχει περισσότερο προσωπική εμπειρία, αφού αναλαμβάνει να χειριστεί το τελευταίο rover της NASA. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν προσομοιωτή με χειροκίνητο έλεγχο κίνησης, πολλαπλές γωνίες θέασης ενώ προσφέρονται και πληροφορίες για τις περιοχές του Κόκκινου πλανήτη που έχουν ήδη εξερευνηθεί.

Και τα δύο εργαλεία έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με οποιονδήποτε web browser.
Μπορείτε να τα δοκιμάσετε (εντελώς δωρεάν) και να παίξετε μαζί τους, εδώ και εδώ.


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Βαδράτσικας


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram