Ninite - Η δωρεάν εφαρμογή που αγάπησαν πολλοί

εγκατέστησε αυτόματα όλες τις βασικές εφαρμογές που χρησιμοποιείς


Το Ninite αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους στη γη, αφού να φανταστείς, εγκαθίστανται και γίνονται update πάνω από 500.000 προγράμματα την ημέρα.

Τι είναι όμως το Ninite που τόσο πολύ αγαπάει ο κόσμος;

To Ninite είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που συγκεντρώνει τις βασικές ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογές που χρειάζεται ένας υπολογιστής/χρήστης και δημιουργεί έναν installer, όπου στην ουσία με ένα κλικ, εγκαθίστανται όλες οι εφαρμογές που έχουν επιλεγεί από τον χρήστη.

Ας το κάνουμε όμως πιο «λιανά» ε; Μπαίνεις στο ninite.com, βλέπεις τα διαθέσιμα προγράμματα ανά κατηγορία, επιλέγεις αυτά που θέλεις, πατάς το μεγάλο πράσινο κουμπί «Get your Ninite» και δημιουργείται ένας installer (εγκαταστάτης ελληνιστί), όπου με ένα κουμπί, εγκαθίστανται στον υπολογιστή όλα τα προγράμματα που επιλέξατε.


Δωρεάν εφαρμογές για τον υπολογιστή


Τι προγράμματα έχει το Ninite;

Το Ninite διαθέτει τα πιο γνωστά και τα πιο χρησιμοποιούμενα προγράμματα για κάθε χρήση. Για παράδειγμα, οι επιλογές που έχεις για Web Browsers είναι τέσσερις: Chrome, Firefox, Edge και Opera. Διαθέτει 13 διαφορετικές κατηγορίες εφαρμογών όπως: Web Browsers, Messaging, Compression, Media, Runtimes, Utilities, Imaging, Documents, Developer tools, Security, file sharing, Online storage και other.

Βέβαια, δεν έχει όλες τις εφαρμογές που θα θέλαμε προφανώς, και για παράδειγμα να αναφέρω ότι το Antivirus που χρησιμοποιώ, το Bitdefender, δε συμπεριλαμβάνεται στη λίστα. Διαθέτει όμως το Avast, το Avg, το Avira κ.α.

Αν ενθουσιάστηκες μέχρι τώρα, δες και τη συνέχεια. Όλα αυτά τα προγράμματα, αναβαθμίζονται αυτόματα στην τελευταία τους έκδοση μέσω αυτοματισμών του Ninite, όπου οι αναβαθμίσεις γίνονται σε χρόνο DT! Επίσης, δεn χρειάζεται να πατάς συνέχεια το κουμπί next (κατά την εγκατάσταση των εφαρμογών), όλα γίνονται αυτόματα. Ούτε θα δεις τίποτα περίεργες τρίτες εφαρμογές να εγκαθίστανται στον υπολογιστή σου. Όλα είναι καθαρά σε λέω.

Δωρεάν εφαρμογές για PC


Πού χρησιμεύει το Ninite;

Απλή απάντηση, μα πρώτο και κύριο σε όλους εμάς τους απλούς χρήστες. Στα PC που μόλις φορμαρίστηκαν αφού ως γνωστό, το πιο βαρετό πράγμα είναι να εγκαθιστούμε όλες τις εφαρμογές που είχαμε πριν το format. Γλυτώνεις πολύ χρόνο, πίστεψε με!

Τεχνικοί υπολογιστών: Έχω δει τεχνικούς να πίνουν νερό στο όνομα Ninite, χρήσιμο εργαλείο γι αυτούς, και κυρίως η Pro έκδοση, ναι η πληρωμένη. Μην αγχώνεσαι, η δωρεάν έκδοση είναι μια χαρά για Home users.

Πώς βγήκε το όνομα Ninite; (καλύτερο δεν είχαν;)

Το περίεργο αυτό όνομα, δημιουργήθηκε από ένα αυτόματο πρόγραμμα. Ναι, καλά διάβασες! Οι εμπνευστές του Ninite, εφόσον ασχολούνται με αυτοματισμούς, δημιούργησαν ένα προγραμματάκι το οποίο παρήγαγε τυχαία ονόματα και έψαχνε καταλήξεις διαθέσιμες σε .com. Έτσι, το προγραμματάκι τους υπέδειξε μεταξύ άλλων το Ninite και πολύ απλά το επέλεξαν. Που να ήξεραν ότι μετά από καιρό, το Ninite θα χρησιμοποιούνταν από εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο.

Η σελίδα του Ninite => Ninite.com

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης 

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal