Ψάξε στο dwrean.net:

Ninite - Η εφαρμογή που αγάπησαν πολλοί!

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016


Το Ninite αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους στη γη, αφού να φανταστείτε, εγκαθίστανται και γίνονται update πάνω από 500.000 προγράμματα την ημέρα.

Τι είναι όμως το Ninite που τόσο πολύ αγαπάει ο κόσμος;

To Ninite είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που συγκεντρώνει τις βασικές εφαρμογές που χρειάζεται ένας υπολογιστής/χρήστης  και δημιουργεί έναν installer, όπου στην ουσία με ένα κλικ, εγκαθίστανται όλες οι εφαρμογές που έχουν επιλεγεί από τον χρήστη.

Ας το κάνουμε όμως πιο «λιανά» ε; Μπαίνετε στο ninite.com, βλέπετε τα διαθέσιμα προγράμματα ανά κατηγορία, επιλέγετε αυτά που θέλετε, πατάτε το μεγάλο πράσινο κουμπί «Get Installer» και δημιουργείται ένας installer (εγκαταστάτης ελληνιστί), όπου με ένα κουμπί, εγκαθίστανται στον υπολογιστή όλα τα προγράμματα που επιλέξατε.


Τι προγράμματα έχει το Ninite;

Το Ninite διαθέτει τα πιο γνωστά και τα πιο χρησιμοποιούμενα προγράμματα για κάθε χρήση. Για παράδειγμα, οι επιλογές που έχεις για Web Browsers είναι τρεις: Chrome, Firefox και Opera. Διαθέτει 13 διαφορετικές κατηγορίες εφαρμογών όπως: Web Browsers, Messaging, Compression, Media, Runtimes, Utilities, Imaging, Documents, Developer tools, Security, file sharing, Online storage και other.

Βέβαια, δεν έχει όλες τις εφαρμογές που θα θέλαμε προφανώς, και για παράδειγμα να αναφέρω ότι το Antivirus που χρησιμοποιώ, το Bitdefender, δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα. Διαθέτει όμως το Avast, το Avg, το Avira κ.α.

Αν ενθουσιαστήκατε μέχρι τώρα, δείτε και τη συνέχεια. Όλα αυτά τα προγράμματα, αναβαθμίζονται αυτόματα στην τελευταία τους έκδοση, υπάρχουν αυτοματισμοί στο Ninite όπου οι αναβαθμίσεις γίνονται σε χρόνο dt. Επίσης, δεν θα πατάτε συνέχεια το κουμπί next, όλα γίνονται αυτόματα. Ούτε θα δείτε τίποτα περίεργες τρίτες εφαρμογές να εγκαθίστανται στον υπολογιστή σας. Όλα είναι καθαρά σε λέω.


Που χρησιμεύει το Ninite;

Απλή απάντηση, μα πρώτο και κύριο όλοι εμείς οι απλοί χρήστες: Στα PC που μόλις φορμαρίστηκαν και ως γνωστό, το πιο βαρετό πράγμα είναι να ξανά-βάζουμε όλες τις εφαρμογές που είχαμε πριν το format. Γλυτώνεις πολύ χρόνο, πίστεψε με!

Τεχνικοί υπολογιστών: Έχω δει τεχνικούς να πίνουν νερό στο όνομα Ninite, χρήσιμο εργαλείο γι αυτούς, και κυρίως η Pro έκδοση, ναι η πληρωμένη. Μην αγχώνεστε, η δωρεάν έκδοση είναι μια χαρά για Home users.

Πως βγήκε το όνομα Ninite; (καλύτερο δεν είχαν;)

Το περίεργο αυτό όνομα, δημιουργήθηκε από ένα αυτόματο πρόγραμμα. Ναι καλά διαβάσατε, οι εμπνευστές του Ninite, εφόσον ασχολούνται με αυτοματισμούς, δημιούργησαν ένα προγραμματάκι το οποίο παρήγαγε τυχαία ονόματα και έψαχνε καταλήξεις διαθέσιμες σε .com. Έτσι, το προγραμματάκι τους υπέδειξε μεταξύ άλλων το Ninite και πολύ απλά το διάλεξαν. Που να ήξεραν ότι μετά από καιρό, το Ninite θα χρησιμοποιούνταν από εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο.

Tέλος, αν θέλετε μια πιο πλήρη παρουσίαση του ninite, μπορείτε να επισκεφτείτε το καθ' όλα αξιόπιστο site με οδηγούς τεχνολογίας, pcsteps.gr.

Η σελίδα του Ninite => Ninite.com

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης 


0 Σχολια...γραψε το δικο σου σχολιο :

δημοσιευση σχολιου

- Εδώ μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας μόνο Επώνυμα
- Απαγορεύονται τα Greeklish! Ο σχολιασμός πρέπει να είναι μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κάνετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr

Big Brother

Αυτή τη στιγμή στο site μας σουλατσάρουν ολοζώντανα τύποι που ξέρουν τι θα πει ποιότητα