[How to]: Δώσε εντολές στα Windows με την λειτουργία του Run

Εντολές στα Windows με την λειτουργία του Run



Στα Windows υπάρχει μια λειτουργία που ελάχιστοι χρησιμοποιούν ή και γνωρίζουν ακόμα. Αυτή είναι η λειτουργία Run/εκτέλεση με την οποία μπορείτε να δώσετε εντολές και να έχετε άμεση πρόσβαση σε δεκάδες λειτουργίες του υπολογιστή, ακόμη, και πράγματα τα οποία δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν στα Windows.

Το παράθυρο της εκτέλεσης (Run), μπορούμε να το εμφανίσουμε πληκτρολογώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο των Windows και το R.


Εντολές στα Windows με την λειτουργία του Run


Εντολές όπως calc = αριθμομηχανή, taskmgr = διαχείριση εργασιών, cleanmgr = εκκαθάριση δίσκου, mspaint = Ζωγραφική και πολλές ακόμα, μας διευκολύνουν ώστε να ανοίγουμε γρήγορα εφαρμογές και λειτουργίες των Windows αλλά και να μάθουμε πράγματα για το λειτουργικό σύστημα που μέχρι τώρα αγνοούσαμε.

Στο άρθρο του Pcsteps.gr, θα βρείτε μια πλήρη λίστα με 134 εντολές, που νομίζω ότι μερικές από αυτές ούτε θα γνωρίζατε ότι υπάρχουν.
Τι περιμένετε λοιπόν, κάντε μια εκτύπωση αυτών των εντολών και «παίξτε» μαζί τους, αποστηθίστε μερικές και κάντε τον «καμπόσο» στους φίλους σας.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram