Ιατρικό ID - Η χρήσιμη εφαρμογή της Apple

Μία από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές που υπάρχουν στα iPhone είναι η Υγεία (Health). Η εφαρμογή αυτή εκτός από όλες τις άλλες λειτουργίες της, όπως το να μας δείχνει πόσο έχουμε γυμναστεί, πόσα βήματα κάναμε και την φυσική μας κατάσταση, μας παρέχει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα Ιατρικό ID.

Πηγαίνοντας στην εφαρμογή Υγεία (Health), πατάμε την καρτέλα Ιατρικό ID (Medical ID). Πατάμε δημιουργία νέου. Εκεί συμπληρώνουμε στοιχεία όπως το όνομα μας, ημερομηνία γεννήσεως, φάρμακα που μπορεί να παίρνουμε αυτή την περίοδο, ιατρικές παθήσεις ή αλλεργίες, καθώς επίσης και να προσθέσουμε μια - ή παραπάνω - επαφές έκτακτης ανάγκης. Βεβαιωνόμαστε ότι η επιλογή της Οθόνης κλειδώματος είναι ενεργή.


 
Γιατί είναι χρήσιμο εκτός από σημαντικό το Ιατρικό ID; Και γιατί οφείλουμε να το γνωρίζουμε ακόμη και αν δεν έχουμε iPhone; Για δυο λόγους. Ο ένας και σημαντικότερος όλων είναι ότι αν ο μη γένοιτο μας συμβεί κάτι (δεδομένου ότι το κινητό μας είναι κλειδωμένο), όπως πχ ένα ατύχημα, θα μπορεί κάποιος να δει ποιοι είμαστε, να επικοινωνήσει με δικό μας άνθρωπο, αν χρειαστεί να μας παρέχει ιατρική βοήθεια, να είναι σίγουροι ότι σε περίπτωση που υπάρχουν αλλεργίες δε θα μας δώσει το λάθος φάρμακο!

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι σε περίπτωση που χάσουμε το τηλέφωνο μας, κάποιος θα μπορεί να επικοινωνήσει με την επαφή έκτακτης ανάγκης για να μας το επιστρέψει.

Πώς βλέπουμε αυτές τις πληροφορίες;

Στην οθόνη κλειδώματος όταν μας ζητάει το συνθηματικό κάτω αριστερά βρίσκεται το Επείγον. Το πατάμε και μας εμφανίζει την επιλογή Ιατρικό ID. Πατώντας το εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες.




Μια χρήσιμη εφαρμογή για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Η εφαρμογή είναι προεγκατεστημένη σε όλα τα iPhone 4s και μετέπειτα.  

Έκδοση: -
Μέγεθος: -
Λειτουργικό σύστημα: iOS
Κατασκευαστής: Apple
Πηγή: apple.com/ios/health/
Συντάκτης του άρθρου: Ελένη Κουτσιούμπα

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram