Εδώ ψάχνεις...

Μήνυμα Διαχειριστή: Προσοχή στις εγκαταστάσεις εφαρμογών

Τρίτη, 3 Μαΐου 2016


Έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές ότι αρκετοί χρήστες δυσανασχετούν μετά από εγκατάσταση ενός δωρεάν προγράμματος. Αυτό συμβαίνει, διότι μαζί με το πρόγραμμα εγκαθίστανται και άλλα πράγματα  χωρίς να το αντιληφθούν.

Γιαυτό λοιπόν, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή, συνήθως σε νέους χρήστες, ότι κατά την διάρκεια της εγκατάστασης ίσως σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε κάποιες διαφημίσεις σε μορφή Toolbars ή να αλλάξετε την αρχική σελίδα του browser σας ακόμα και να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Φυσικά όλα αυτά μπορείτε να τα παραβλέψετε δίνοντας το ελάχιστο της προσοχή σας κατά την εγκατάσταση και όχι να χρησιμοποιείτε τυφλοσούρτη το κουμπί "επόμενο".

Συνήθως σε δωρεάν εφαρμογές, οι ίδιοι οι δημιουργοί τους, σας προτρέπουν να εγκαταστήσετε διάφορα διαφημιστικά που προαναφέραμε. Δεν είναι κακό όταν κάποιος έχει ιδρώσει να δημιουργήσει μία εφαρμογή και μετά να την προσφέρει δωρεάν, να θέλει να βγάλει κάποια μικρά ίσως έσοδα από τις προαναφερθείσες διαφημίσεις. Το άσχημο είναι ότι ορισμένες εφαρμογές, σου εγκαθιστούν «με το έτσι θέλω» κάποιες toolbars και διαφημιστικά προγράμματα χωρίς να το καταλάβεις. Ευτυχώς αυτές είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας!

Εδώ σας έχουμε δύο χρήσιμα εργαλεία για την αποφυγή ή και διαγραφή ανεπιθύμητων προγραμμάτων: 1. AdwCleaner 5 - Διώξτε ανεπιθύμητες Toolbars
2. Unchecky - Κάντε ασφαλή εγκατάσταση Freeware προγραμμάτων!

Σας ευχόμαστε να έχετε όμορφα κατεβάσματα χωρίς προβλήματα και να προσέχετε κατά την διάρκεια της εγκατάστασης.

Κυριάκος Οικονομίδης
Ιδρυτής Dwrean.net


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr