Μήνυμα Διαχειριστή: Προσοχή στις εγκαταστάσεις δωρεάν εφαρμογών

Πως να αποφύγεις την εγκατάσταση διαφημιστικών προγραμμάτων


Συχνά παρατηρούμε ότι μερικοί αναγνώστες δυσανασχετούν μετά από την εγκατάσταση ενός δωρεάν προγράμματος. Ο λόγος δεν είναι ότι δε λειτουργεί σωστά το πρόγραμμα αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι μαζί με το πρόγραμμα εγκαθίστανται και άλλα, τρίτα προγράμματα χωρίς να το αντιληφθούν.

Για τον λόγο αυτό λοιπόν, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή, συνήθως σε νέους χρήστες, ότι κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ενός δωρεάν προγράμματος ίσως σου ζητηθεί να εγκαταστήσεις κάποια διαφημιστικά τρίτα λογισμικά ή ακόμα χειρότερα να αλλάξεις την αρχική σελίδα του browser σου (με αυτή τη διαφημιζόμενου site), ακόμα και να αλλάξεις την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Φυσικά, όλα αυτά μπορείς να τα παραβλέψεις δίνοντας το ελάχιστο της προσοχής σου κατά την εγκατάσταση και όχι να χρησιμοποιείς τυφλοσούρτη το κουμπί «επόμενο». Απλά, διαβάζουμε κάθε καρτέλα τι είναι αυτό που μας γράφει! Απλό ε; 

Συνήθως σε δωρεάν εφαρμογές, οι ίδιοι οι δημιουργοί τους, σε προτρέπουν να εγκαταστήσεις διάφορα διαφημιστικά που προαναφέραμε. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, διότι κάπως πρέπει να βγάλει χρήματα ο άνθρωπος που δημιούργησε την εφαρμογή. Το άσχημο είναι ότι ορισμένες εφαρμογές, σου εγκαθιστούν «με το έτσι θέλω» κάποιες toolbars και διαφημιστικά προγράμματα χωρίς να το καταλάβεις. Ευτυχώς, αυτές είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας!

Εδώ σου έχω δύο χρήσιμα βοηθητικά εργαλεία για την αποφυγή ή και διαγραφή ανεπιθύμητων προγραμμάτων:

1. AdwCleaner  - Διώξτε ανεπιθύμητες Toolbars
2. Unchecky - Κάντε ασφαλή εγκατάσταση Freeware προγραμμάτων! (έχει πολύ  καιρό να αναβαθμιστεί)

Σου εύχομαι να έχεις όμορφα κατεβάσματα χωρίς προβλήματα και να προσέχεις κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal