Μήνυμα Διαχειριστή: Προσοχή στις εγκαταστάσεις εφαρμογών

Πως να αποφύγεις την εγκατάσταση διαφημιστικών προγραμμάτων

Έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές ότι αρκετοί χρήστες δυσανασχετούν μετά από εγκατάσταση ενός δωρεάν προγράμματος. Αυτό συμβαίνει, διότι μαζί με το πρόγραμμα εγκαθίστανται και άλλα πράγματα  χωρίς να το αντιληφθούν.

Γιαυτό λοιπόν, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή, συνήθως σε νέους χρήστες, ότι κατά την διάρκεια της εγκατάστασης ίσως σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε κάποιες διαφημιστικά προγράμματα ή να αλλάξετε την αρχική σελίδα του browser σας ακόμα και να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Φυσικά όλα αυτά μπορείτε να τα παραβλέψετε δίνοντας το ελάχιστο της προσοχή σας κατά την εγκατάσταση και όχι να χρησιμοποιείτε τυφλοσούρτη το κουμπί "επόμενο".

Συνήθως σε δωρεάν εφαρμογές, οι ίδιοι οι δημιουργοί τους, σας προτρέπουν να εγκαταστήσετε διάφορα διαφημιστικά που προαναφέραμε. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, κάπως πρέπει να βγάλει χρήματα ο άνθρωπος που δημιούργησε την εφαρμογή. Το άσχημο είναι ότι ορισμένες εφαρμογές, σου εγκαθιστούν «με το έτσι θέλω» κάποιες toolbars και διαφημιστικά προγράμματα χωρίς να το καταλάβεις. Ευτυχώς αυτές είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας!

Εδώ σας έχουμε δύο χρήσιμα εργαλεία για την αποφυγή ή και διαγραφή ανεπιθύμητων προγραμμάτων:

1. AdwCleaner 5 - Διώξτε ανεπιθύμητες Toolbars
2. Unchecky - Κάντε ασφαλή εγκατάσταση Freeware προγραμμάτων!

Σας ευχόμαστε να έχετε όμορφα κατεβάσματα χωρίς προβλήματα και να προσέχετε κατά την διάρκεια της εγκατάστασης.

Κυριάκος Οικονομίδης
Ιδρυτής Dwrean.net

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram