Εδώ ψάχνεις...

Ξεκλειδώστε την Arduino κλειδαριά σας μέσω του Android κινητού σας

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016


Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξω πως μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας σύστημα ξεκλειδώματος πόρτας χρησιμοποιώντας την Bluetooth τεχνολογία, το κινητό σας και το Arduino uno.

Χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα θα είστε σε θέση να ξεκλειδώσετε απ' το Android κινητό σας τηλέφωνο (ή tablet) την κλειδαριά για 3 δευτερόλεπτα. Μετά τα 3 δευτερόλεπτα η κλειδαριά κλειδώνει αυτόματα.

Για να την ξεκλειδώσετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε ένα κουμπί απ' την Android εφαρμογή που θα βρείτε παρακάτω. Για λόγους ασφαλείας θα αλλάξουμε τον κωδικό πρόσβασης του bluetooth "1234" σε κάτι άλλο. Διαθέτει επίσης και buzzer για την αναπαραγωγή ήχου κατά την διάρκεια που η πόρτα παραμένει ανοικτή. ​

Δείτε το στην πράξη στο παρακάτω βίντεο:Το σύστημα αυτό υλοποιήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς και για λόγους παρουσίασης, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι όπως είναι η κατασκευή του σε μια πόρτα σπιτιού. Μπορείτε όμως να την χρησιμοποιήσετε στην πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας σας!

Βρείτε τον οδηγό και στα Ελληνικά εδώ!

Συντάκτης: Βασιλάκης Μιχάλης
www.ardumotive.com Το μεγαλύτερο ελληνικό site για το Arduino


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr