Φτιάχνω με το Arduino: Κλειδαριά με κωδικό πρόσβασης


Χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα θα είστε σε θέση να ξεκλειδώσετε την ηλεκτρονική κλειδαριά για 5 δευτερόλεπτα, αφού βέβαια έχετε εισάγει τον σωστό κωδικό. Μετά τα 5 δευτερόλεπτα η κλειδαριά κλειδώνει αυτόματα.

Η διαδικασία είναι απλή, πληκτρολογείτε τον κωδικό πρόσβασης και πιέζεται το πλήκτρο '*'. Αν ο κωδικός είναι σωστός η πόρτα θα ανοίξει, αν όχι θα ακουστεί ένας ήχος και το σύστημα θα περιμένει απ' εσάς το σωστό password.

Στην περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης, που αρχικά είναι "8520", πατήστε το πλήκτρο 'Α' και ακολουθήστε της οδηγίες της οθόνης. Το σύστημα είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να σας ζητήσει δυο φορές τον νέο κωδικό, κάνοντας έτσι επαλήθευση της πληκτρολόγησης σας.

Πατώντας το πλήκτρο '#' μπορείτε να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη ξεκλειδώματος οποιαδήποτε στιγμή.

Δείτε το στην πράξη στο παρακάτω βίντεο:



Το σύστημα αυτό υλοποιήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς και για λόγους παρουσίασης, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι όπως είναι η κατασκευή σου σε μια πόρτα σπιτιού. Ένα μεταλλικό κουτί για παράδειγμα αντί για πλαστικό που επέλεξα εγώ θα ήταν καλύτερο, επίσης τα καλώδια τροφοδοσίας θα πρέπει να 'κρυφτούν' μέσα στον τοίχο σας.

Βρείτε τον οδηγό και στα Ελληνικά εδώ!

Συντάκτης: Βασιλάκης Μιχάλης
www.ardumotive.com Το μεγαλύτερο ελληνικό site για το Arduino