IFTTT: Όταν το Ίντερνετ δουλεύει για εμάς


IFTTT: Όταν το Ίντερνετ δουλεύει για εμάς



Τα έξυπνα κινητά έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας και σε πολλές περιπτώσεις έχουν γίνει ένας μικρός βοηθός για εμάς. Εκτός από τα κοινωνικά δίκτυα, υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές οι οποίες βοηθούν να κάνουμε την ζωή μας και την δουλειά μας πιο εύκολη. Υπάρχει όμως μια εφαρμογή η οποία μπορεί να κάνει το Ίντερνετ να δουλέψει για εμάς!

Το IFTTT (If this then that) είναι μια εφαρμογή που ουσιαστικά αυτοματοποιεί το Ίντερνετ για εμάς. Για παράδειγμα μας επιτρέπει - αυτόματα και χωρίς εμείς να κάνουμε κάτι - να αποθηκεύουμε τις φωτογραφίες μας στο Google Drive κάθε φορά που συνδεόμαστε στο WiFi ή κάθε φορά που έχουμε χαμηλή μπαταρία να κλείνει αυτόματα το WiFi ή αυτόματα να μπαίνει το κινητό στην σίγαση όταν φτάνουμε στην δουλειά. Ή ακόμη και να ανάβουν αυτόματα τα φώτα κάθε φορά που πλησιάζουμε στο σπίτι. 

Οι δυνατότητες είναι πολλές και δεν χρειάζεται καμία απολύτως γνώση για να δημιουργήσουμε αυτοματισμούς ή Recipes (συνταγές) όπως τους αποκαλεί το IFTTT. Υπάρχουν ήδη δεκάδες έτοιμες συνταγές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ή μπορούμε να δημιουργήσουμε δικές μας. Πώς μπορούμε να το κάνουμε όμως;



Για αρχή, πρέπει να κατεβάσουμε την εφαρμογή IFTTT. Μόλις εγκατασταθεί στο κινητό μας κάνουμε εγγραφή. Αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή μας μπορούμε να δημιουργήσουμε την πρώτη μας συνταγή! Ας πούμε ότι θέλουμε κάθε φορά που χάνουμε μια κλήση από ένα συγκεκριμένο αριθμό να του στέλνουμε SMS ότι θα τον καλέσουμε αργότερα.

  • Πατάμε πάνω δεξιά το μπολ και ύστερα το +
  • Πατάμε Create a New Recipe

  • Πατάμε πάνω στο + (start here). Επιλέγουμε Android Phone Call.

  • Σαν Trigger επιλέγουμε το "Phone Call missed from a specific number". Γράφουμε τον αριθμό και πατάμε Next. 
  • Πατάμε πάνω στο κόκκινο +. Επιλέγουμε το Android SMS.
  •  Σαν Action επιλέγουμε το "Send an SMS". Βάζουμε τον αριθμό και γράφουμε το μήνυμα που θέλουμε να αποστέλλεται. Πχ. "Λυπάμαι που έχασα την κλήση σου θα σε καλέσω αργότερα". 
 
  • Πατάμε Continue και ύστερα Finish

Η συνταγή (αυτοματισμός) μας είναι έτοιμη. Παρομοίως μπορείτε να φτιάξετε και άλλες που να σας εξυπηρετούν. Πώς σας φαίνεται; Αφήστε μας στα σχόλια τις δικές σας συνταγές!

Σημείωση: Στις Ρυθμίσεις, πάμε στο Sync Options και κλείνουμε τον διακόπτη του Cellular Data ώστε να χρησιμοποιείται και το WiFi. 

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα το λογισμικό
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λογισμικό
Λειτουργικό σύστημα: Android, iOS
Κατασκευαστής: IFTTT
Πηγή: ifttt.com
Συντάκτης του άρθρου: Ελένη Κουτσιούμπα  


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram