Εδώ ψάχνεις...

[How to]: Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για τις Επαφές σας

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016Με τα smartphones πλέον έχουμε την δυνατότητα να αποθηκεύουμε τις επαφές μας σε μορφή Card δηλαδή σαν ένα αρχείο επαφών το οποίο μπορούμε να ανοίξουμε με διάφορες εφαρμογές και να έχουμε όλες μας τις επαφές και στον υπολογιστή μας.

Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό;

Βήμα 1: Ανοίγουμε τις Επαφές.
Βήμα 2: Πατάμε το Μενού (τρεις τελίτσες) ή το Περισσότερα και μετά Ρυθμίσεις.**Βήμα 3: Επιλέγουμε το Εισαγωγή/Εξαγωγή επαφών


Βήμα 4: Επιλέγουμε το Εξαγωγή Βήμα 5: Διαλέγουμε τον χώρο αποθήκευσης (αν έχουμε κάρτα SD τότε διαλέγουμε την κάρτα SD)Το αντίγραφο μας είναι έτοιμο σε μορφή vcf.

Μπορούμε να το αντιγράψουμε στον υπολογιστή μας*** και να το ανοίξουμε είτε με το Windows Contacts, είτε με Excel ή ακόμη και να το ανεβάσουμε στο Gmail μας και να κρατήσουμε εκεί το αντίραφο μας.

Σημείωση: Επίσης, αυτός είναι ο τρόπος να περάσουμε τις επαφές στο Gmail μας, όταν αυτές δεν έχουν συγχρονιστεί αυτόματα. Σε επόμενο άρθρο θα σας δείξω πώς να τις "ανεβάσετε" στο Gmail σας. 

**Τα screenshots είναι από Samsung smartphone. Σε άλλα smartphone ίσως να διαφέρει το μενού, παρόλα αυτά η διαδικασία είναι παρόμοια. Για τυχόν απορίες, αφήστε μας σχόλιο. 
*** Συνδέοντας το κινητό με τον υπολογιστή. Αν τα αρχεία δεν εμφανίζονται τότε πρέπει να ενεργοποιηθεί το USB Debugging. Δείτε ΕΔΩ πως. 

Συντάκτης του άρθρου: Κουτσιούμπα Ελένη


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr