Kaspersky Anti-Ransomware Tool - Δωρεάν εργαλείο από την Kaspersky για να προφυλαχτείτε από επιθέσεις Ransomware

Kaspersky Anti-Ransomware Tool - Επιπρόσθετη προστασία παράλληλα με το Antivirus


Μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο για την ασφάλεια των υπολογιστών από ιούς, η Kaspersky, διανέμει εντελώς δωρεάν ένα εργαλείο/πρόγραμμα για να σας προφυλάξει από τις επιθέσεις τύπου Ransomware*.

Το Kaspersky Anti-Ransomware Tool μπορεί να συνυπάρξει με το υπάρχον antivirus μας, ως επιπρόσθετη ασφάλεια. Το συγκεκριμένο εργαλείο έχει δημιουργηθεί για μικρές εταιρίες, οι οποίες δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν για τέτοιες εφαρμογές. Γι' αυτό, βλέπουμε στη μία -από τις δύο- εκδόσεις, η ονομασία του προγράμματος να αναφέρεται ως «For Business». Φυσικά ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει για τον υπολογιστή του είτε επιλέξει την απλή έκδοση, είτε την business. 

Στο download link που σας δίνουμε, θα μεταφερθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Kaspersky όπου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από τις δύο εκδόσεις που προαναφέραμε.

Ορισμός Ransomware από την bitdefender:
Το ransomware εμφανίστηκε το 2013 και υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχει κοστίσει στους χρήστες πάνω από 325 εκατομμύρια δολάρια. Οι χρήστες πέφτουν θύματα πατώντας μια μολυσμένη διαφήμιση, ένα e-mail με επισυναπτόμενο αρχείο, ή επισκεπτόμενοι ένα μολυσμένο δικτυακό τόπο.
Τότε χρησιμοποιώντας πολύπλοκους αλγόριθμους, κρυπτογραφεί τα προσωπικά αρχεία όπως έγγραφα, φωτογραφίες και βίντεο. Αυτό θα καταστήσει άχρηστα όλα τα δεδομένα του υπολογιστή σας. Οι εγκληματίες πίσω από το ransomware θα απαιτήσουν για να σας δώσουν πάλι πρόσβαση στα αρχεία σας, την καταβολή «Λύτρων» ποσό από 300€ με 500€.

Θυμίζει κατάσταση ομηρίας, για αυτό οι επιθέσεις αυτές ονομάζονται "Ransomware". Ransom = εξαγοράζω, ζητάω λύτρα.

Έκδοση: 5.0.0
Μέγεθος: 78.5 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Kaspersky
Πηγή: kaspersky.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram