WordPress - Φτιάχνουμε τη δική μας ιστοσελίδα

Φτιάξε website με το WordPress


Το WordPress είναι ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management Systems, CMS) δηλαδή ένα καταπληκτικό εργαλείο για να φτιάξουμε έναν ιστότοπο (site) ή ιστολόγιο (blog).

Από την επιχείρησή μας μέχρι και ένα απλό blog με τις σκέψεις μας, το WordPress είναι το πλέον πολυ-χρησιμοποιημένο CMS που εμπιστεύονται τα μεγαλύτερα Websites παγκοσμίως και φυσικά μόνο τυχαίο δεν θα μπορούσε να είναι αυτό.

Το WordPress διατίθεται δωρεάν και είναι ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Διαθέτει την Ελληνική γλώσσα και η διαδικασία για να στήσεις ένα CMS WordPress site είναι εύκολη, ακόμη και για αρχάριους χρήστες.

Τώρα, για να μπορέσουμε να τρέξουμε το WordPress χρειάζονται κάποια πραγματάκια να έχουμε έτοιμα:

  • Ένα αγορασμένο domain name (προτείνουμε την Top.host)
  • Αγορά χώρου φιλοξενίας (Προτείνουμε την Top.host)

Το καλύτερο όμως είναι να ξεκινήσεις να δουλεύεις WordPress τοπικά στον υπολογιστή σου (πριν αγοράσεις τα παραπάνω που σου προτείνω) και σε αυτό το σημείο σε παραπέμπω να δεις ένα ωραίο βίντεο στα ελληνικά για το πως μπορείς να το κάνεις αυτό. 

Έκδοση: 6.2.2
Μέγεθος: 8.1 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Mac
Κατασκευαστής: wordpress.org
Πηγή: wordpress.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal