[How to]: Πως και γιατί να χωρίσουμε τον σκληρό δίσκο σε partitions

Partition on hard disk

Πολλές φορές όταν αγοράζουμε έναν καινούργιο υπολογιστή, ο σκληρός δίσκος δεν είναι χωρισμένος σε δύο μέρη (συνήθως με τα γράμματα C και D), αλλά είναι ενιαίος, που σημαίνει ότι το λειτουργικό σύστημα είναι εγκατεστημένο σε αυτόν αλλά και οτιδήποτε προσωπικά αρχεία βάζουμε, είναι και αυτά στο ίδιο μέρος.

Ποιο είναι το κακό σε όλο αυτό; Απλά, αν χρειαστούμε να κάνουμε φορμάτ στον υπολογιστή μας, θα πρέπει να μεταφέρουμε όλα τα προσωπικά μας αρχεία σε εξωτερικούς σκληρούς ή δισκάκια για να μην χάσουμε τίποτα. Ενώ αν είναι χωρισμένος σε δύο μέρη (partitions) τότε μπορούμε στο δεύτερο μέρος να έχουμε τα προσωπικά μας αρχεία (έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο, μουσική κ.α) , και στο πρώτο να είναι μόνο το λειτουργικό σύστημα με τις εφαρμογές μας όπου και εκεί θα γίνει το φορμάτ. Με αυτό τον τρόπο, δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε τίποτα, αφού το δεύτερο μέρος του σκληρού μας θα μείνει ανέπαφο.

Για να χωρίσουμε τον σκληρό σε παραπάνω από ένα κομμάτι, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε κάποια τρίτη εφαρμογή, αφού τα ίδια τα windows διαθέτουν ενσωματωμένη λειτουργία διαχωρισμού του σκληρού δίσκου.

Το φιλικό site pcsteps.gr έχει ανεβάσει έναν πολύ ωραίο και αναλυτικό βίντεο/οδηγό για το πως να δημιουργήσουμε partitions στον σκληρό μας δίσκο.

Απολαύστε το βίντεο:




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram