«Ελληνικός Κινηματογράφος» - Δωρεάν e-book για την ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου


Ένα εκπληκτικό δωρεάν βιβλίο για την Ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου από τις συγγραφείς Δανιήλ Ανθούλα και Κορκοβέλου Αγγελική όπου οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις και διάφορες πληροφορίες από την ελληνική έβδομη τέχνη.

Από την περίληψη του βιβλίου:

Στο ανά χείρας βιβλίο επιχειρείται μια σύντομη ιστορική περιδιάβαση με σταθμούς σε συγκεκριμένες καλλιτεχνικές περιόδους και ταινίες οι οποίες ξεχώρισαν για την ποιότητά τους ή για την αλλαγή που έφεραν στο κινηματογραφικό τοπίο. Στόχος των συγγραφέων του βιβλίου για τον ελληνικό κινηματογράφο ήταν να συνθέσουν ένα βοήθημα πορείας για την «ανάγνωση» των κινηματογραφικών ταινιών που συχνά μεταδίδονται από την ελληνική τηλεόραση, αλλά και για εκείνες τις ταινίες που δεν έχουν την ίδια τύχη. Βέβαια η παρακολούθηση μιας ταινίας είναι από μόνη της απολαυστική, ευχάριστη ή ενδιαφέρουσα και τις περισσότερες φορές δεν έχει ανάγκη διαμεσολαβητού.

Το όλο υλικό έχει κατανεμηθεί σε δώδεκα ενότητες. Οι εννέα αναφέρονται στις αντίστοιχες περιόδους και ταινίες μεγάλου μήκους, ενώ οι επόμενες τέσσερις αναφέρονται στους σημαντικούς Έλληνες σεναριογράφους, μουσικοσυνθέτες, οπερατέρ, σκηνοθέτες, που έζησαν και έδρασαν στο εξωτερικό καθώς και στο ντοκιμαντέρ και στις ταινίες μικρού μήκους
.
Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 20.1 MB
Σελίδες: 128
Συγγραφείς:  ∆ανιήλ Ανθούλα, Κορκοβέλου Αγγελική
Πηγή: repository.edulll.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης 

Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στα download link που σας δίνουμε,παρακαλούμε να αναρτήσετε το πρόβλημα στα σχόλια του εκάστοτε θέματος για να το διορθώσουμε άμεσα.