[How to]: Φτιάξε γραμματοσειρά με τον δικό σου γραφικό χαρακτήρα

Φτιάξε το δικό σου γραφικό χαρακτήρα δημιουργώντας γραμματοσειρά από το μηδέν
Παλιότερα, η δημιουργία μιας γραμματοσειράς ήταν αρκετά δύσκολη και επίπονη διαδικασία αλλά με τα σύγχρονα εργαλεία γίνεται παιχνιδάκι. Ψάξαμε και βρήκαμε μία καταπληκτική online εφαρμογή που σου επιτρέπει να φτιάξεις γραμματοσειρά με τον δικό σου γραφικό χαρακτήρα. Αρχικά, θα πρέπει να επισκεφτούμε το calligraphr.com, και να κάνεουμε μια δωρεάν εγγραφή. Ακολουθεί η διαδικασία με αναλυτικό φωτο-οδηγό:


Τα βήματα

1. Στο επάνω μενού κάντε κλικ στο «TEMPLATES»


2. Στο αριστερό πλαίσιο κάντε κλικ στη γραμματοσειρά και τη γλώσσα που θέλετε.




3. Στην υπο-μενού που θα εμφανιστεί κάντε κλικ στο «Download Template» και πατήστε «Download» στο παράθυρο που θα εμφανιστεί για να κατεβεί το PDF ή εικόνα (ανάλογα τι θα επιλέξετε για εξαγωγή). 


4. Εκτυπώστε το PDF και συμπληρώστε το (στα κενά τετράγωνα) με ένα μαύρo μαρκαδοράκι και φυσικά το δικό σας γραφικό χαρακτήρα. 
 Όταν τελειώσεις, το πρόγραμμα σου επιτρέπει να φωτογραφίσεις το φυσικό χαρτί και να ανεβάσεις την εικόνα ή απλά να το σκανάρεις. Βεβαιώσου ότι οι 4 δείκτες/τετραγωνάκια στα άκρα του PDF φαίνονται στη σάρωση ή τη φωτογραφία.


5. Επέστρεψε στην εφαρμογή και κάνε κλικ στο «MY FONTS» στο κύριο μενού και μετά στο «Upload Template» στο υπο-μενού.


6. Στο παράθυρο «Upload Template» επέλεξε το κουμπί «Select a File» για να ανεβάσεις το αρχείο από τον υπολογιστή σου και πάτα το κουμπί  «Upload Template»


7. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο έως ότου εμφανιστούν τα αποτελέσματα. Κάνε κλικ στο κουμπί «Add characters» στο δεξί κάτω μέρος.


8. Οι χαρακτήρες φορτώθηκαν στην εφαρμογή, οπότε προχωράμε στη δημιουργία γραμματοσειράς για να μπούμε στο τελικό στάδιο. 

9. Πάτα στο κουμπί «Build font», ονομάτισε τη γραμματοσειρά σου και πάτα στο «Build» για να δημιουργηθεί η γραμματοσειρά. 


10. Περίμενε λίγο μέχρι να εμφανιστούν τα αποτελέσματα, και αν όλα φαίνονται καλά, κατέβασε το αρχείο «όνομα_γραμματοσειράς.ttf» κάνοντας κλικ πάνω του.



Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε, πως στη δωρεάν έκδοση της εφαρμογής, μάς επιτρέπεται να αποθηκεύσουμε online στην εφαρμογή μόνο μία γραμματοσειρά αποτελούμενη από 75 χαρακτήρες το μέγιστο. 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram