«Το Θρυμματισμένο Σύμπαν» - 21 βιβλία εντελώς δωρεάν σε μια σειρά Φαντασίας και Περιπέτειας από τον Κώστα Βουλαζέρη


Το Θρυμματισμένο Σύμπαν είναι ένας κοινός κόσμος για μια σειρά από ιστορίες φαντασίας και περιπέτειας που συνοψίζονται σε 21 χορταστικά βιβλία του συγγραφέα Κώστα Βουλαζέρη. Τα βιβλία αυτά διανέμονται σε ηλεκτρονική μορφή εντελώς δωρεάν από τον συγγραφέα!!

Να γράφεις χιλιάδες σελίδες, να σου παίρνει πολλά χρόνια για να ολοκληρώσεις όλο αυτό το θησαυρό και στο τέλος να το μοιράζεις ελεύθερα προς όλους! Ένα μεγάλο εύγε στον Συγγραφέα! 


Όπως αναφέρει ο συγγραφέας γι αυτή την σειρά: «δεν χρειάζεται να διαβάσεις τη μία ιστορία μετά την άλλη για να βγάλεις νόημα. Μπορείς ν’αρχίσεις να διαβάζεις από οπουδήποτε. Η κάθε ιστορία βγάζει νόημα από μόνη της, και όλες μαζί συμπληρώνουν ένα μεγάλο ψηφιδωτό, που έχω αποφασίσει να ονομάσω «Πρώτος Κύκλος του Θρυμματισμένου Σύμπαντος: Η Συμπαντική Παντοκρατορία».

Το Θρυμματισμένο Σύμπαν αποτελείται από πολλούς αλληλοσυνδεόμενους κόσμους που αποκαλούνται διαστάσεις. Κανένας δεν ξέρει πόσες ακριβώς υπάρχουν, και πολύ πιθανόν να είναι άπειρες, αλλά το Γνωστό Σύμπαν περιλαμβάνει κάποιες συγκεκριμένες διαστάσεις σχετικά γνωστές σε όλους τους κατοίκους. Αυτοί οι κόσμοι δεν είναι αρχαϊκού τύπου, και δεν συγκρίνονται εύκολα με συγκεκριμένες περιόδους της δικής μας Γης.

Ορισμένες διαστάσεις τείνουν προς το πιο αρχαϊκό, ορισμένες προς το πιο μοντέρνο, και κάποιες είναι πιο φουτουριστικές (για τα δικά μας δεδομένα). Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιες διαστάσεις τελείως παράξενες, όπως το Πορφυρό Κενό ή η Διάσταση του Φωτός. Οι κάτοικοι αυτού του πολυσύνθετου σύμπαντος γνωρίζουν για την ύπαρξη άλλων διαστάσεων; δεν είναι κάτι το περίεργο γι’αυτούς να ταξιδέψουν σε άλλη διάσταση, αλλά ούτε και κάτι το καθημερινό είναι – ανάλογα πάντα και με το τι ασχολείται ο καθένας: υπάρχουν μαντατοφόροι που μεταφέρουν μηνύματα σε όλο το Γνωστό Σύμπαν, και υπάρχουν και χωρικοί που, παρότι έχουν ακούσει για άλλες διαστάσεις, δεν έχουν ποτέ φύγει από την επαρχία τους, πόσο μάλλον από τη διάστασή τους.

Ο Κώστας Βουλαζέρης το 2013 (η μοναδική φωτογραφία του συγγραφέα που βρήκα στο διαδίκτυο)

Ο Κώστας Βουλαζέρης αναφέρει: «Η ιδιομορφία αυτή του Θρυμματισμένου Σύμπαντος, μου δίνει τη δυνατότητα να γράφω ιστορίες διαφόρων ειδών που όμως μοιράζονται ένα ενιαίο υπόβαθρο χωρίς να περιχαρακώνονται από αυτό. Επομένως, μπορεί να διαβάσετε ιστορίες μου στο Θρυμματισμένο Σύμπαν που θυμίζουν νουάρ, ή ηρωική φαντασία, ή μυστήριο, ή μαγικό ρεαλισμό… Τα όρια ενός τέτοιου λογοτεχνικού κόσμου είναι πολύ ελαστικά χωρίς να έχουν κίνδυνο να σπάσουν.»

Παρακάτω, σας αναφέρουμε την χρονική σειρά ανά έτος με την οποία γράφτηκαν τα 21 βιβλία και στο τέλος σας δίνουμε το download link για να τα κατεβάσετε.

2005
Ένα Τρένο με Πολύχρωμες Γυναίκες

2007
Ο Διαιρεμένος Θεός
Γάμος του Ήλιου και του Ανέμου
Οι Υπέρμαχοι του Γαλανού Φωτός

2008
Ο Θάνατος του Ξενιστή
Ο Πόλεμος των Ξένων

2009
Οι Φύλακες των Πάγων
Ο Θίασος των Θαυμαστών Θηρίων
Η Πόλη των Αγαλμάτων
Ο Απομονωμένος Κόσμος
Ο Βασιληάς, οι Νύφες, και η Μαύρη Δράκαινα

2010
Ο Λαγός και το Άνοιγμα του Χρόνου
Το Τραγούδι της Ψυχής
Κρασί της Σεργήλης
Η Απειλή από τον Νεκρό Κόσμο

2011
Στο Φυλάκιο της Ερημιάς
Οι Άνεμοι, το Μήνυμα, και ο Κώδικας
Το Όνειρο της Παντοκράτειρας (Η Πλοηγός και ο Δαίμονας, βιβλίο 1ο)
Οι Μηχανές του Φωτός (Η Πλοηγός και ο Δαίμονας, βιβλίο 2ο)
Η Χαωδία

2012
Το Πνεύμα του Θεουργού (Η Πλοηγός και ο Δαίμονας, βιβλίο 3ο)

Κατεβάστε και τα 21 βιβλία της σειράς «Το Θρυμματισμένο Σύμπαν»

Συγγραφέας: Κώστας Βουλαζέρης
Πηγή: Φανταστικός Ορίζοντας
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης