Θέλεις να μπεις στον κόσμο του Linux; Δες κάτι χρήσιμο


Εδώ στο dwrean.net μας αρέσει το Linux και το αποδεικνύουμε κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία. Μπορείτε να δείτε την κατηγορία Linux Corner, όπου φιλοξενούμε εφαρμογές συμβατές με το λειτουργικό σύστημα του Linux όπως και διάφορες όμορφες και χρηστικές διανομές. Έχουμε και την στήλη/εκπομπή του Δημήτρη Χαραλαμπίδη «Linux για όλους» όπου μέχρι τώρα έχουμε ανεβάσει 8 αναλυτικά βίντεο/οδηγούς για το πως να χρησιμοποιήσετε το Linux. Σύντομα θα ανεβάσουμε και άλλα ωραία βίντεο.

Σήμερα, είδα έναν χρήσιμο οδηγό στο youtube, όπου ο DimitrisV μας εξηγεί σε ένα 13λεπτο περίπου βίντεο, τα βασικά για το Linux, δηλαδή πως κατεβάζουμε μια διανομή και την κάνουμε εγκατάσταση στον υπολογιστή μας.
Συγκεκριμένα, θα δείτε την εγκατάσταση της δημοφιλούς διανομής Linux Mint, πως δημιουργούμε bootable usb flash με την χρήση του δωρεάν προγράμματος UnetBootin, πως διαχειριζόμαστε τις εφαρμογές, πως κάνουμε ενημερώσεις, πως αλλάζουμε την γλώσσα αλλά και την χρήση της εντολής Apt μέσα από το τερματικό/κονσόλα, η οποία είναι υπεύθυνη για την εγκατάσταση/απεγκατάσταση εφαρμογών. Τέλος, γίνεται αναφορά σε αντίστοιχες εφαρμογές των Windows που υπάρχουν στο Linux.

Δηλαδή, με λίγα λόγια, αυτό το βίντεο είναι ότι πρέπει για έναν αρχάριο χρήστη, γι αυτόν που διστάζει αλλά θέλει να μπει στον κόσμο του Linux και δεν το πράττει γιατί φοβάται. Δείτε το λοιπόν, αξίζει:


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: