Δωρεάν Μαθήματα Προγραμματισμού σε Python

Η γλώσσα προγραμματισμού Python είναι μια γλώσσα που αξίζει να της δώσεις μια ευκαιρία ή μάλλον, να δώσεις μια ευκαιρία στον εαυτό σου να την μάθει. Εκτός από μια υψηλού επιπέδου γλώσσα προγραμματισμού, είναι ιδανική για να ξεκινήσει κάποιος από αυτήν.

Η Python δημιουργήθηκε από τον Ολλανδό Γκβίντο βαν Ρόσσουμ (Guido van Rossum) το 1990. Ο κύριος στόχος της είναι η αναγνωσιμότητα του κώδικά της και η ευκολία χρήσης της και το συντακτικό της επιτρέπει στους προγραμματιστές να εκφράσουν έννοιες σε λιγότερες γραμμές κώδικα απ'ότι θα ήταν δυνατόν σε γλώσσες όπως η C++ ή η Java. Διακρίνεται λόγω του ότι έχει πολλές βιβλιοθήκες που διευκολύνουν ιδιαίτερα αρκετές συνηθισμένες εργασίες και για την ταχύτητα εκμάθησης της. Μαθήματα Python στο Youtube και μάλιστα στην Ελληνική γλώσσα δεν υπάρχουν αρκετά. Εμείς ξεχωρίσαμε τα 17 βίντεο-μαθήματα από το κανάλι του jimkokko5.

Επίσης, αν επιθυμείτε να εμπλουτίσετε τα μαθήματα αυτά με δωρεάν βιβλία, σας έχουμε επιπλέον δυο ωραίες προτάσεις: Το βιβλίο «A Byte of Python» μεταφρασμένο στα ελληνικά και το βιβλίο του Δημήτρη Λεβεντέα «Οδηγός Python Μέσω Παραδειγμάτων» όπου μπορείτε να τα κατεβάσετε σε PDF.

Δείτε τα 17 βίντεο-μαθήματα για την γλώσσα προγραμματισμού Python:


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: