[How to]: Ρυθμίσεις ποντικιού - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

όλες οι ρυθμίσεις στο ποντίκι του υπολογιστή

Το ποντίκι στον υπολογιστή όλοι το έχουμε και το γνωρίζουμε. Οι περισσότεροι όμως αγνοούμε ότι υπάρχουν ρυθμίσεις γιαυτό και μάλιστα μπορούν να αποβούν σωτήριες και να μας κάνουν την ζωή ευκολότερη κατά την περιήγησή μας στο διαδίκτυο και σε διάφορες εργασίες. Επίσης, όσοι έχετε laptop, η συνεργασία ποντικιού με το Touchpad του φορητού, πολλές φορές δεν είναι η καλύτερη.

Ταχύτητα δείκτη ποντικιού
Αρχικά να δούμε που βρίσκονται οι ρυθμίσεις του ποντικιού, πηγαίνοντας (στα Windows 10) κάτω δεξιά και δίπλα στο ρολόι και επιλέγοντας το εικονίδιο ειδοποιήσεων βρίσκουμε το κουμπί 'Ολες οι ρυθμίσεις. 


Στη συνέχεια, επιλέγουμε από τις ρυθμίσεις την επιλογή Συσκευές και στη νέα καρτέλα που θα εμφανίσει, επιλέγουμε από την αριστερή πλευρά το Ποντίκι και TouchPad. Στην δεξιά πλευρά ρολάρουμε προς τα κάτω και στο τέλος επιλέγουμε το πρόσθετες επιλογές ποντικιού. 





Στη νέα καρτέλα που θα ανοιχτεί, επιλέγουμε το tab Επιλογές Δείκτη, και όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα, μπορούμε να "παίξουμε" με την ταχύτητα του δείκτη. Αν μετακινήσουμε το tab προς την επιλογή της Υψηλής ταχύτητας, θα δούμε ότι το ποντίκι μας θα ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στη κίνηση. Ανάλογα με τα γούστα μας, επιλέγουμε και την κατάλληλη ταχύτητα.
 




Απενεργοποίηση Touchpad όταν έχουμε συνδέσει το ποντίκι
Μια πολύ σημαντική ρύθμιση που υπάρχει είναι η απενεργοποίηση του Touchpad όταν έχουμε συνδέσει το ποντίκι στο Laptop. Αν δεν το απενεργοποιήσουμε, κατά την διάρκεια της πληκτρολόγησης μπορεί να ακουμπάμε κατά λάθος με το χέρι μας το touchpad και να αλλάζει κατεύθυνση ο κέρσορας. Δείτε στην εικόνα, πως μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε μέσα από τις ρυθμίσεις εύκολα.





Επιλογή για τους αριστερόχειρες
Αν είσαι αριστερόχειρας, κρατάς το ποντίκι με το αριστερό χέρι και ο δείκτης αναγκαστικά κλικάρει στο δεξί μέρος του ποντικιού, το οποίο είναι το κύριο πάτημα για τους δεξιόχειρες, άρα για σένα μπορεί να είναι δύσκολο. Με αυτή την επιλογή μπορούμε να αλλάξουμε το κύριο κουμπί του ποντικιού και από αριστερό να το κάνουμε δεξί. Δείτε στην εικόνα παρακάτω.




Ταχύτητα κύλισης
Πολύ σημαντική ρύθμιση θεωρώ την ταχύτητα κύλισης όταν χρησιμοποιούμε τη ρόδα του ποντικιού για να ρολάρουμε σε σελίδες στο διαδίκτυο ή και σε οποιοδήποτε έγγραφο ή βιβλίο διαβάζουμε. Εδώ μπορούμε να επέμβουμε με την επιλογή ρολάρισμα τροχού κατά την κύλιση. Έχουμε δύο επιλογές, η πρώτη είναι κατά το ρολάρισμα και με κάθε κίνηση να αλλάζει μια ολόκληρη οθόνη και η δεύτερη είναι η επιλογή πολλές γραμμές κάθε φορά, όπου μπορούμε να ορίσουμε κατά το δοκούν πόσο να κατεβαίνει η σελίδα κατά το ρολάρισμα. Δείτε την εικόνα:



Αυτές είναι οι κυριότερες ρυθμίσεις που μπορούμε να κάνουμε με το ποντίκι του υπολογιστή μας. Υπάρχουν όμως κι 'άλλες, λιγότερο σημαντικές κατά την άποψή μου ρυθμίσεις που μπορείτε να δείτε από το ίδιο μενού.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram