Σκέψεις Διαχειριστή: Κάτι που πρέπει να γνωρίζετε


Το dwrean.net ξεκίνησε δειλά δειλά τον Ιούνιο του 2009 ως ένα απλό προσωπικό blog χωρίς φυσικά να έχω κάποιο αγορασμένο domain name, αφού είχα αυτό που μου έδινε η blogger με την κατάληξη blogspot.gr. Αυτή η ιστορία κράτησε για έναν ολόκληρο χρόνο. Ακόμα είμαστε στη blogger της Google αλλά φυσικά το domain έχει αλλάξει και είναι αυτό που ξέρετε.

Ξεκινώντας το blog λοιπόν, είχα σαν αρχική σκέψη να αποθηκεύω κάπου online διάφορα δωρεάν προγράμματα που βρίσκω στο διαδίκτυο και να τα έχω για δική μου χρήση και των φίλων μου. Σταδιακά όμως, έβλεπα ότι μου άρεσε να μοιράζω στον κόσμο αυτά που έβρισκα για μένα και ξεκίνησα να το κάνω συνειδητά πλέον και πιο οργανωμένα, ενώ ταυτόχρονα ανέβαινε όλο και περισσότερο η επισκεψιμότητα του blog.  Ξέρεις, είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις ανθρώπους απ 'όλα τα μέρη του κόσμου να επισκέπτονται το blog που δημιούργησες.

To dwrean.net τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του

Το μεγάλο μπαμ, αυτό που με ξύπνησε για τα καλά και είπα ότι πρέπει να ασχοληθώ σοβαρά με το dwrean.net, ήταν όταν ένα καλοκαιριάτικο πρωινό του 2011 είπα να στείλω ένα email σε μια νέα εκπομπή τεχνολογίας που ξεκίναγε στην ΕΡΤ. Η εκπομπή ήταν καθημερινή και ζωντανή όπου κάθε απόγευμα και για ένα ολόκληρο καλοκαίρι έπαιζε στου δέκτες της κρατικής τηλεόρασης. Φυσικά μιλάω για την Εκπομπή Escape, που σίγουρα οι περισσότεροι θυμάστε.

Ορμώμενος λοιπόν από τα λόγια των παρουσιαστών, όπου ήθελαν να βρουν ανθρώπους με δραστηριότητα στο διαδίκτυο, καλούσαν τον κόσμο να τους στείλει email και να παρουσιάσουν αυτό που είχαν.  Έτσι και γω, έστειλα email για να παρουσιάσω το site μου. Όπερ και εγένετο! Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την 4λεπτη παρουσία μου στην εκπομπή Escape, όπου ήταν και το μπαμ που λέγαμε, να δω πιο σοβαρά το dwrean.net.


Μετά από αυτή την εκπομπή, η επισκεψιμότητα του site διπλασιάστηκε, ενώ εγώ με μανία και πάθος ανέβαζα άρθρα για να μην αφήσω παραπονέμενους τους νέους αναγνώστες μου. Σκεφτόμουν, αφού έχει κόσμο που έρχεται και παραμένει στο dwrean, κάτι θα τους αρέσει, αφού με κάλεσαν να παρουσιάσω το site, κάτι είδαν και τους άρεσε. Όλα αυτά με έκαναν να "την δω" κάπως, να αισθανθώ ότι κάτι καλό κάνω και γω, κάτι προσφέρω στους άλλους. Οπότε, η συνέχεια ήταν να γίνει το δεύτερο μου σπίτι το site και να περνάω πολλές εργατοώρες ανεβάζοντας άρθρα.

Για να μην τα πολυλογώ, (ήδη το έκανα), δεν είμαι προγραμματιστής, δεν έχω σπουδάσει κάτι παρόμοιο με υπολογιστές. Ένας απλός, κοινός θνητός είμαι που απλά γνωρίζω καλά (μετά από χρόνια) που να ψάχνω και να βρίσκω αυτά που θέλω. Η εμπειρία ετών, μου έμαθε και πως να αποφεύγεις τις κακοτοπιές του διαδικτύου (περίεργα προγράμματα, με ιούς κτλ).

Έτσι λοιπόν, αυτό το site/blog ξεκίνησε ως προσωπική υπόθεση που εκ των πραγμάτων έγινε και συλλογική αφού πλέον μας παρακολουθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μηνιαίως απ' όλα τα μέρη του κόσμου.

Στην τελική, αυτό που ήθελα να πω με αυτό το άρθρο, είναι ότι πίσω από το dwrean.net δεν κρύβονται επαγγελματίες του χώρου αλλά χομπίστες (τώρα είμαι ένας) και φυσικά για να σας ευχαριστήσω για την πολυετή εμπιστοσύνη που μου δείχνετε σε καθημερινή βάση. Θα προσπαθώ πάντα να σας δίνω το καλύτερο δωρεάν περιεχόμενο. Πιστέψτε με, δεν είναι και τόσο εύκολο. Ευχαριστώ από καρδιάς.

Κυριάκος Οικονομίδης
Διαχειριστής του dwrean.net Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: