Πως και γιατί δημιουργήθηκε το dwrean.net

Πως ξεκίνησε το dwrean.net



Το dwrean.net έκανε την εμφάνισή του δειλά δειλά τον Ιούνιο του 2009 ως ένα απλό προσωπικό blog στην πλατφόρμα της Google, το blogger. Χωρίς φυσικά να έχω κάποιο αγορασμένο domain name, αφού αρκούμουν σε αυτό που έδινε η blogger με τη γνωστή κατάληξη: blogspot.com, πορεύτηκα για ένα περίπου χρόνο, χωρίς να έχω κάποιο πλάνο, χωρίς να έχω τίποτα. Απλά ανέβαζα πράγματα και πειραματιζόμουν με το blog. Η αλήθεια είναι πως ακόμα το site στη blogger της Google είναι στημένο αλλά το domain έχει αλλάξει και είναι αυτό που ξέρετε (έχουμε επίσης το dwrean.gr).

Ξεκινώντας το blog λοιπόν, είχα σαν αρχική σκέψη να αποθηκεύω κάπου online διάφορα δωρεάν προγράμματα που βρίσκω στο διαδίκτυο και να τα έχω για δική μου χρήση και των φίλων μου. Σταδιακά όμως, έβλεπα ότι μου άρεσε να μοιράζω σε περισσότερο κόσμο αυτά που έβρισκα και συνέχισα συνειδητά πλέον και πιο οργανωμένα να ανεβάζω άρθρα, ενώ ταυτόχρονα ανέβαινε ανέλπιστα η επισκεψιμότητα του blog. Ταυτόχρονα, μάθαινα αρκετά πράγματα για sites, SEO, internet marketing και άλλα ωραία για το μαγικό και χαώδη διαδίκτυο. Ξέρεις, είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις ανθρώπους απ 'όλα τα μέρη του κόσμου να επισκέπτονται το blog που δημιούργησες, από το μηδέν και χωρίς γνώσεις! 


To dwrean.net τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του


Το μεγάλο «μπαμ», αυτό που με ξύπνησε για τα καλά και είπα ότι πρέπει να ασχοληθώ σοβαρά με το dwrean.net, ήταν όταν ένα καλοκαιρινό πρωινό του 2011 -δύο χρόνια μετά το ξεκίνημα του blog- σκέφτηκα να στείλω email σε μια νέα εκπομπή τεχνολογίας που ξεκινούσε τότε στην ΕΡΤ. Η εκπομπή ήταν καθημερινή και ζωντανή όπου κάθε απόγευμα και για ένα ολόκληρο καλοκαίρι έπαιζε στου δέκτες της κρατικής τηλεόρασης. Φυσικά, αναφέρομαι στην εκπομπή Escape, που σίγουρα οι περισσότεροι θα θυμάστε.

Ορμώμενος λοιπόν από τα λόγια των παρουσιαστών της εκπομπής, όπου έψαχναν να βρουν ανθρώπους με δραστηριότητα στο διαδίκτυο και να παρουσιάσουν αυτό που είχαν, πήρα την απόφαση και έστειλα email για να παρουσιάσω το dwrean.net. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να λάβω απάντηση αλλά -ευτυχώς- έπεσα τελείως έξω. Σχεδόν ένα 24ωρο μετά έλαβα το πολυπόθητο μήνυμα όπου με καλούσαν να πάω στο στούντιο για να εμφανιστώ ζωντανά στο αέρα της εκπομπής! Φυσικά, από τη Θεσσαλονίκη για να πάω Αθήνα, δεν έπαιζε με τίποτα εκείνο το καιρό αλλά κανονίσαμε τελικά να βγω ζωντανά μέσω Skype, με κάτι σάπιες DSL συνδέσεις της εποχής.  

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την 4λεπτη παρουσία μου στην εκπομπή Escape, από την κουζίνα του σπιτιού μου και μέσω Skype, όπου ήταν και το μπαμ που λέγαμε για να δω πιο σοβαρά αυτό που κάνω.



•Α!! και που είστε! Κάντε μια εγγραφή στο κανάλι μου στο Youtube

Μετά από αυτή την εκπομπή, η επισκεψιμότητα του site διπλασιάστηκε ενώ εγώ με περίσσιο πάθος ανέβαζα άρθρα για να έχω περισσότερο υλικό να δείξω στους νέους αναγνώστες μου. Σκεφτόμουν: «αφού υπάρχουν άνθρωποι που επισκέπτονται το dwrean και παραμένουν, μάλλον διαβάζουν κάτι που τους ενδιαφέρει, και εντέλει, εφόσον με κάλεσαν να παρουσιάσω το site στη κρατική τηλεόραση, κάτι θα είδαν και θα τους άρεσε». Όλα αυτά με έκαναν να «ψωνιστώ» κάπως, να αισθανθώ ότι πράττω κάτι καλό!  Και όπως ο κάθε ψωνισμένος, επόμενο ήταν, το dwrean.net να γίνει το δεύτερο μου σπίτι και να περνάω πολλές εργατοώρες ανεβάζοντας άρθρα.

Για να μην τα πολυλογώ, δεν είμαι προγραμματιστής, δεν έχω σπουδάσει κάτι σχετικό με τη τεχνολογία. Ένας απλός, κοινός θνητός είμαι που απλά γνωρίζω καλά (μετά από χρόνια) που να ψάχνω και να βρίσκω αυτά που θέλω. Επίσης, η εμπειρία ετών, μου έμαθε πως να αποφεύγω τις κακοτοπιές του διαδικτύου, να «μυρίζομαι» τα περίεργα προγράμματα, να υποπτεύομαι επικίνδυνους ιστότοπους κ.α.

Έτσι λοιπόν, αυτό το site/blog ξεκίνησε ως προσωπική υπόθεση που -εκ των πραγμάτων- εξελίχθηκε σε συλλογική αφού πλέον μας παρακολουθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μηνιαίως απ' όλα τα μέρη του κόσμου.

Στην τελική, αυτό που ήθελα να πω με αυτό το άρθρο, είναι ότι πίσω από το dwrean.net δεν κρύβονται επαγγελματίες του χώρου αλλά χομπίστες που γουστάρουν αυτό που κάνουν και φυσικά για να σας ευχαριστήσω για την πολυετή εμπιστοσύνη που μου δείχνετε σε καθημερινή βάση. Θα προσπαθώ πάντα να σας δίνω το καλύτερο δωρεάν περιεχόμενο. Πιστέψτε με, δεν είναι και τόσο εύκολο. Ευχαριστώ από καρδιάς.

Κυριάκος Οικονομίδης
Διαχειριστής του dwrean.net 

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram