Retropolis Greece - Το Ελληνικό κανάλι στο Youtube που ξυπνάει αναμνήσεις

Retropolis Greece


Το Retropolis είναι ένα ενδιαφέρον κανάλι στο Youtube, αφιερωμένο σε παλιότερες εποχές της Gaming σκηνής και όχι μόνο. Ο Πάνος, δημιουργός του Retropolis, είναι ο αυθεντικός Youtuber, αυτός που εμφανίζεται στα βίντεο και λέει αυτά που λέει επειδή έτσι τα αισθάνεται και δεν φοράει καμία μάσκα υποκριτικής. Αυτό, νομίζω είναι και το στοιχείο που κάνει τον τηλεθεατή/viewer να παραμείνει στο κανάλι του Πάνου και να περάσει υπέροχα.


Πολλές κατηγορίες θεμάτων

Στο Retropolis λοιπόν, θα δείτε πάρα πολλά Live Streams του Πάνου με retro games και όχι μόνο αλλά και ταυτόχρονη συζήτηση στο Chat με τους φίλους του καναλιού γύρω από αυτά τα θέματα. Επίσης, υπάρχουν πρωινά Live Streaming για τους πρωινούς τύπους ενώ θα δείτε παρουσιάσεις παλιών επιτραπέζιων παιχνιδιών, παρουσιάσεις Handheld και Σταθερών Κονσολών διάφορα Retro-παιχνίδια, όπως Playmobils, retro αντικείμενα κ.α. Υπάρχει πλούσιο υλικό και νομίζω οι λάτρεις του ρετρό θα πρέπει να τιμήσουν με την παρουσία τους αλλά να κάνουν και subscribe στο κανάλι. Πολύ ωραία τα RetroVlogs του Πάνου, και τα Ειδικά Αφιερώματα.






Αγαπημένη σειρά εκπομπών είναι η Retro riders, όπου ο Πάνος βολτάρει παρέα με φίλους και το αυτοκίνητό του στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και η Retro συζήτηση πάει σε άλλο επίπεδο! Έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι και συ στα καθίσματα του αυτοκινήτου και κάνεις την βόλτα σου με φίλους συζητώντας για αυτό που αγαπάμε, το Retro, την νοσταλγία του παλιού. Είπαμε, όλα γίνονται με αγάπη στο Retropolis, και αυτό φαίνεται προς τα έξω.




Συνεχώς στο κανάλι, προστίθενται νέες σειρές, όπως: «Τραγικός παίκτης»,  «πάρε το 0», ραδιοφωνικές εκπομπές με βάση τη ρετρο μουσική από παιχνίδια, ακόμα και την παρουσίαση του προηγούμενο Παγκοσμίου κυπέλλου έχουμε δει με αγώνες των εθνικών ομάδων αλλά....Sensible Soccer.

...και site το Retropolis

Τελευταία, το Retropolis δημιούργησε το δικό της διαδικτυακό τόπο, το Retropolis.gr, όπου φιλοξενούνται σε κατηγορίες όλα τα βίντεο του καναλιού στο Youtube, αλλά αυτό που διαφοροποιεί την ιστοσελίδα από το κανάλι, είναι ότι υπάρχει το «Blog», όπου ο Πάνος γράφει σκέψεις του για διάφορα ρετρό θέματα, το «Emulation», μια στήλη με οδηγούς για στησίματα διαφόρων emulator στο PC για παλιές κονσόλες και τέλος η αγαπημένη στήλη «Ρετροπολίτες», όπου εκεί δίνεται το βήμα σε αναγνώστες του Retropolis, να γράψουν τις δικές τους σκέψεις και εμπειρίες με οτιδήποτε λέγεται ρετρό.

Απευθύνεται σε όλους

Αν νομίζεις απευθύνεται μόνο σε 35 και άνω ηλικίες, κάνεις μεγάλο λάθος. Ήδη η παρέα του Retropolis, μαγνητίζει τη νέα γενιά και αυτό μόνο θετικό φαίνεται σε εμένα. Εξάλλου, σήμερα χάρη στη τεχνολογία και τους Emulators, μπορείς να μεταφέρεις σε σύγχρονους υπολογιστές τη μαγεία του Retro-Gaming.

Μικροί μεγάλοι λοιπόν, ας κάνουμε μια βουτιά στο παρελθόν με το Retropolis, το μοναδικό Ελληνικό κανάλι που ασχολείται με αγάπη και πάθος για την Ρετρό gaming σκηνή. Ξεψαχνίστε το και σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα κολλήσετε!

Ακολούθησε την Retropolis στο Youtube



Ακολούθησε την Retropolis στο Facebook ► Retropolis Greece (Fan Page)


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram